Doua jurnale fata in fata

Doua jurnale fata in fata - Mariana Sora
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDoua jurnale fata in fata
  • Autor: Mariana Sora
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Jurnale si memorii
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 978-973-23-2862-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Doua jurnale fata in fata - Mariana Sora" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Doua jurnale fata in fata - ?Jurnal de tinerete 1938-1940" si ?Jurnal 1991" -reprezinta o introducere in opera confesiva a Marianei Sora, lectura lor conturind o biografie care se scrie cu fiecare pagina de insemnari. Au fost selectate doua jurnale aflate la o mare distanta de timp - mai mult de o jumatate de secol - pentru a ilustra consecventa unei gindiri si a unei personalitati inzestrate cu un talent remarcabil. Pentru Mariana Sora, actul creator devine o necesitate; de aici preocuparea permanenta pentru scris, pentru filosofie, pentru lectura, critica literara, intr-o maniera de analiza riguroasa, nuantata. Jurnalele Marianei Sora, oferite cu generozitatea pe care ti-o da intelepciunea, constituie un model de exercitiu intelectual continuu, singurul care asigura o tinerete vesnica.

?Acest moment inaugural al Jurnalelor pe care il propune Lia Ghimpu asaza alaturi pagini de demult si pagini mai apropiate de prezent, reflectii de tinar carturar si comentariile unei virste in care ?exercitiile de despartire" atrag, pe orbite diferite, imaginile familiei, ale prietenilor, ale unui cotidian cenusiu din care se nasc totusi energii nebanuite. Despreitatea jurnalului invie intr-un intreg al cuvintelor: exista modele culturale greu de abandonat. ?Cite pasaje frumoase din diversi n-am copiat la masina in cursul anilor in aceasta casa?" Citi mari carturari sint gazduiti in aceste pagini? Cite intrebari fundamentale nu ne invita la un dialog esential despre viata si trecere?" (Cornel Ungureanu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Doua jurnale fata in fata
Cartea Doua jurnale fata in fata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Doua jurnale fata in fata - Mariana Sora" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pana la Ierusalim si inapoi - Saul Bellow Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Saul Bellow
25,60 lei
Jurnal de avocat - Boris Desliu Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Boris Desliu
7,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale