Despre comunism

Despre comunism - Vladimir Tismaneanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre comunism
  • Autor: Vladimir Tismaneanu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-3089-6
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 294
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Despre comunism - Vladimir Tismaneanu" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
''Nu este un tratat Despre comunism, ci o invitatie de a gandi impreuna, autorul si cititorul, despre soarta ideilor radicale, despre ceea ce Raymond Aron a numit opiul intelectualilor, deci utopia marxista, si, mai ales, despre... cauzele esecului sau istoric. ( Vladimir Tismaneanu )

Doctrina radicala - economica, morala, ociala si culturala -, comunismul este axat pe realizarea unor scopuri fundamental transformatoare.

Datorita obiectivelor sale universaliste, promisiunilor escatologice si ambitiilor atotcuprinzatoare, a fost adesea descris drept o religie politica sau laica. Telul sau ultim il reprezenta crearea unei noi civilizatii, construita pe baza Omului Nou.

Cartea de fata ofera o abordare deopotriva teoretica si istoric-memorialistica a experientei comuniste din veacul ideologiilor radicale si al lagarelor de concentrare, reunind texte ce infatiseaza aceasta doctrina ca mit politic, ca religie seculara, ca fantasma oraculara cu ambitii de a explica totalitatea lumii si misterul vietii.

Vladimir Tismaneanu este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland. Presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (aprilie 2006-aprilie 2007) si al Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (din aprilie 2007). In 2007 a primit din partea Univer-sitatii Maryland Distinguished International Service Award, iar Asociatia Ame-ricana de Stiinte Politice i-a acordat certificatul pentru merite exceptionale in predarea acestei discipline. Doctor honoris causa al Universitatii de Vest din Timisoara (2002) si al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (2003).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre comunism
Cartea Despre comunism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre comunism - Vladimir Tismaneanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Angor Pectoris - Ivan Denes Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ivan Denes
9,41 lei
Clientii lu' Tanti Varvara - Tanase Stelian Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Tanase Stelian
0,00 lei
Explorari in comunismul romanesc. Volumul al II-lea - Ion Manolescu, Paul Cernat, Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ion Manolescu, Paul Cernat, Angelo Mi...
27,07 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism