Virstele jocului. Strada Cetatii

Virstele jocului. Strada Cetatii - Claudiu M. Florian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVirstele jocului. Strada Cetatii
Comanda acum "Virstele jocului. Strada Cetatii - Claudiu M. Florian" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Romanul Virstele jocului. Strada Cetatii a fost scris initial in limba germana si a aparut in anul 2008 la Editura Transit, Berlin, cu titlul Zweieinhalb Storche ? Roman einer Kindheit in Siebenburgen ( Doua berze si jumatate ?Romanul unei copilarii in Transilvania ).  

Virstele jocului. Strada Cetatii este o imersiune high fidelity in datele si atmosfera unei epoci si incercarea de a schita confluenta dintre cinci mentalitati (ardeleneasca, olteneasca, saseasca, "regateana", vest-germana), patru generatii (strabunici, bunici, parinti, copil ? prezente sincronic, in acelasi moment temporal), trei istorii (romaneasca, saseasca, germana), doua culturi (a romanilor si a sasilor transilvaneni) si un prezent continuu (mijlocul anilor ?70, avind ca punct terminus moartea dictatorului chinez Mao Zedong si? inceputul scolii primare).  

Din perspectiva induiosatoare a copilului, Claudiu M. Florian reuseste sa tematizeze cu o profunzime iesita din comun probleme politice, istorice si sociale, fara a renunta niciodata la umorul fin si inocent care strabate intregul roman. (Alexandra Sora)  

O inregistrare exacta a tonalitatii discutiilor, dublata de multiple neintelegeri copilaresti, genereaza umorul profund al acestor miniaturi doar in aparenta naive, ale unui copil crescut la bunici "saso"-romani. Incintator datorita modului nepretentios si exact de a povesti. (Markus Bauer ? Neue Zurcher Zeitung )  

Printr-o simbolistica poetica, autorul il tine pe cititor cu sufletul la gura. Il uluieste, il face sa izbucneasca in ris. Florian reinvie in mod literar si in limbajul copilului o lume strinsa in jurul unor traditii seculare, sasesti si romanesti, Transilvania copilariei sale, care asa ca aici nu va mai exista niciodata. (Ingeborg Ruthe ? Berliner Zeitung )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Virstele jocului. Strada Cetatii
Cartea Virstele jocului. Strada Cetatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Virstele jocului. Strada Cetatii - Claudiu M. Florian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Groapa rosie - Constantin Abaluta Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Abaluta
14,25 lei
Opere. Volumul I + II - Ioan Slavici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioan Slavici
60,58 lei
Opere I. Lumea in doua zile - George Balaita Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
George Balaita
52,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana