JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?)

JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?) - PATRASCU, Viorel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roJURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?)
Comanda acum "JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?) - PATRASCU, Viorel" de pe libraria ishop la pretul de 14,25 lei
Descriere carte:
?E uimitor cat poate sa intereseze istoria unei comune napastuite. Doar Carlo Levi, in ?Cristos s-a oprit la Eboli? a mai dat o cercetare sensibila a saraciei din acelasi unghi al generozitatii.

La terminarea insemnarilor sale, doctorul Patrascu adauga lista completa a cartilor citite in trei ani de apostolat la Filipeni: o suta patruzeci si noua de titluri! O biblioteca de ?opere de fictiune?. Ce nestiute sunt caile instructiei: un medic citeste o biblioteca de fictiune, ca sa prinda indemn pentru a scrie o dare de seama absolut seducatoare despre realitate!?

Tudor Octavian

?Un jurnal de un realism crud, halucinant, in care realitatea desfide imaginatia. A fost publicat trei decenii mai tarziu la Editura Paralela 45 sub titlul ?Jurnal de la Filipeni?. Subtitlul, apostolat in ?epoca de aur?, e o ironie tardiva.

Pe atunci, medicul Viorel Patrascu nu-si ingaduia comentarii, judecati, aluzii critice cu substrat politic. Ii era suficienta realitatea traita, transcrisa meticulos, atent la detalii si ferita de literatura. De literaturizare, mai ales.

A reusit astfel sa ne ofere un teribil document despre minciuna institutionalizata si despre mizeria cotidiana a existentei taranilor in regimul comunist.?

Neculai Constantin Munteanu


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?)
Cartea JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "JURNAL DE LA FILIPENI (apostolatul unui medic in ?epoca de aur?) - PATRASCU, Viorel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Geniu Pustiu - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihai Eminescu
9,41 lei
Strada plantelor si alte povestiri - Mihail Galatanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Galatanu
14,25 lei
Intalnirea din pamanturi - Marin Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Preda
13,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana