Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian

Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian
Comanda acum "Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob" de pe libraria ishop la pretul de 45,00 lei
Descriere carte:
Institutiile lui Iustinian constituie unul dintre cele mai valoroase manuale juridice aparute in decursul timpului. Din antichitate si pana in epoca noastra, acestea au reprezentat tipul manualului clasic pentru cei care se dedicau studiului dreptului, disciplina despre care jurisconsultii Romei afirmau ca a fost creata in interesul omului (hominem causa omne ius constitutum est), anticipand cu aproape doua milenii rolul statului de drept.

Constituind, alaturi de filosofia greaca, unul dintre pilonii culturii umane, dreptul roman a ramas in cursul secolelor disciplina de baza in invatamantul juridic, model pentru cercetarile stiintifice, izvor de inspiratie si pentru practicienii care adesea apelau la principiile acestuia pentru solutionarea spetelor.

Desi manual, Institutiile lui Iustinian se adreseaza nu numai studentilor, dar si tuturor acelora pentru care dreptul si dreptatea constituie scopul final al societatii umane. Este ideea pe care jurisconsultul roman Scaevola o afirma cu rigoarea limbii de comanda a centurionului: fiat iustitia pereat mundus (mai bine sa piara lumea decat dreptatea), statornicind astfel scopul metafizic al dreptului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian
Cartea Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Iustiniani institutiones - Institutiile lui iustinian - Vladimir Hanga, Mircea Dan Bob" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Titlul gratuit in actele juridice - Octavian Capatana Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Octavian Capatana
22,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept