Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii

Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii - Antonio Patras
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIbraileanu. Catre o teorie a personalitatii
Comanda acum "Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii - Antonio Patras" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Premiul Garabet Ibraileanu pe 2008 al revistei Viata romaneasca.

Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii este primul studiu dintr-o serie, pe care Antonio Patras o dedica literaturii criticilor. Una dintre intrebarile de la care a pornit in demersul sau exegetic este aceasta: ?Dar Ibraileanu? Cum e posibil ca tocmai criticul cel mai putin ?artist? si mai doctrinar sa fie totodata de departe cel mai rafinat scriitor dintre critici?". Raspunsurile date de catre tinarul critic si universitar iesean sint surprinzatoare prin originalitatea abordarii operei literare a mentorului Vietii Romanesti .

?Fara a face concesii si a se entuziasma ca multi altii de subiectul ales, Antonio Patras isi releva inteligenta speculativa, finetea decriptarilor si, mai ales, puterea de a descoperi sensuri noi." (Eugen Negrici)

?La antipodul publicistilor dezinvolti, cu atit mai siguri pe judecatile lor cu cit l-au citit mai superficial pe autorul despre care scriu, tinarul critic de la Iasi face o lectura atenta si profunda; un critic despre care vom mai auzi." (Daniel Cristea-Enache)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii
Cartea Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ibraileanu. Catre o teorie a personalitatii - Antonio Patras" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Apocalipse vesele si triste - Cristina Cheveresan Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Cristina Cheveresan
21,80 lei
EMINESCU. MODELE COSMOGONICE SI VIZIUNE POETICA - PETRESCU, Ioana Em. Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
PETRESCU, Ioana Em.
18,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara