Darul unei zile

Darul unei zile - Anna Gavalda
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDarul unei zile
Comanda acum "Darul unei zile - Anna Gavalda" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Anna Gavalda a devenit un adevarat fenomen literar in Franta, unde se vorbeste deja de o ?gavaldomanie?, potrivit criticilor de la Le Figaro
Pina in prezent, cartile ei au fost traduse in peste 40 de limbi
Doua carti ecranizate: Impreuna a fost transformata intr-un film de succes de regizorul Claude Berri, cu Audrey Tautou si Guillaume Canet in rolurile principale; O iubeam este in curs de ecranizare.  

Darul unei zile (2009) ne invita sa lasam deoparte grijile cotidiene si sa patrundem din nou in atmo­sfera magica a copilariei si adolescentei, pe urmele unui cvartet neastimparat, alcatuit din patru frati intre care dainuie inca o legatura strinsa, tesuta din firele unor amintiri de neuitat. Uitind de pro­bleme si responsabilitati, Garance, Simon si Lola fug de la o nunta in familie ce se anunta deosebit de plicticoasa pentru a-l vizita pe Vincent, fratele cel mic, care lucreaza ca ghid sezonier la un castel pierdut intr-un satuc din provincia Touraine. Departe de lume, cei patru adulti redevin pentru o zi copiii de altadata, duelindu-se in intepaturi ironice, jucindu-si feste si depanind amintiri despre nazdravaniile pe care le-au facut, cartile pe care le-au citit sau muzica pe care au ascultat-o.  

?In 2001, cind abia terminasem O iubeam , France Loisirs mi-a comandat un text ? un cadou pentru clientii lor fideli... Am scris atunci povestea acestei escapade in natura: o zi vesela, tandra, zgomotoasa a unor frati care isi iau astfel adio de la vremurile minunate ale copilariei. De atunci, la fiecare intilnire cu cititorii am fost intrebata cind anume se va reedita aceasta carte. A trecut timpul, promisiunile pe care le facusem s-au pierdut si ele, dar iata ca intr-o zi am imprumutat exemplarul unei vecine, am recitit povestea aceea de demult si m-am amuzat teribil. Uitasem de toate nazdravaniile acelea, uitasem totul. Am rescris asadar textul, asa cum ai restaura un tablou: am reconstituit cadrul, am conturat personajele, am improspatat culorile, am reinviat jocurile de umbre si lumini.? (Anna Gavalda)  

?O carte vesela si impertinenta, debordind de bucuria de a trai, care prelungeste ecourile copilariei si evoca irezistibilul gust al libertatii.?(Marie Claire)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Darul unei zile
Cartea Darul unei zile in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Darul unei zile - Anna Gavalda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Soarele neamului scorta  - Laurent Gaude Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Laurent Gaude
19,85 lei
Doctor Faustus - Thomas Mann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thomas Mann
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala