Dansul in secolul XX

Dansul in secolul XX - Isabelle Ginot, Marcelle Michel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDansul in secolul XX
Comanda acum "Dansul in secolul XX - Isabelle Ginot, Marcelle Michel" de pe libraria ishop la pretul de 56,90 lei
Descriere carte:
Secolul XX a fost pentru dans epoca unor intense bulversari. S-au conturat doua mari tendinte: asumarea mostenirii trecutului si contestarea sa violenta. In paralel cu persistenta codurilor clasice, uneori rearanjate dupa gustul zilei, s-a produs o adevarata explozie. Din dorinta de a face tabula rasa cu trecutul, dansul contemporan a explorat in toate sensurile capacitatile corpului dansant, dezvoltand miscarea in spatiu.

La inceputul secolului XXI, avem de-acum suficienta distantare pentru a analiza diferitele evolutii si revolutii si a distinge intre continuitate si ruptura. De altfel, bariera dintre dansul clasic si cel contemporan, altadata de netrecut, este azi depasita, dand nastere unei forme artistice care pune traditia si inovatia in serviciul demersului artistic autentic.

Aceasta carte minunata traseaza in paralel cele doua drumuri, al evolutiei clasicului si al contestarii sale, inainte de a le aduce laolalta in vremea noastra, cand coregrafii se inspira fara discriminare din cele doua registre. Sunt incluse fragmente din textele unor coregrafi care evoca propria lor practica, propunand o reflectie asupra corpului uman ca depozitar al memoriei, cat si a felului cum o percepem. Ea constituie o lucrare de referinta asupra unui subiect inca prea putin abordat.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dansul in secolul XX
Cartea Dansul in secolul XX in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dansul in secolul XX - Isabelle Ginot, Marcelle Michel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
1111111 - David P.Schloss Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
David P.Schloss
0,00 lei
Tutankhamon - lux - Zahi Hawass Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Zahi Hawass
208,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta