Cumintenia pamantului

Cumintenia pamantului  - Mircea Malita
Pret: 37,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCumintenia pamantului
  • Autor: Mircea Malita
  • Editura: Corint
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-135-588-7
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 312
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Cumintenia pamantului  - Mircea Malita" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
In Cumintenia pamantului. Strategii de supravietuire in istoria poporului roman , Mircea Malita desfasoara firul Ariadnei, in care s-a impletit imperativul supravietuirii in procesul de aparitie a statelor proprii ale romanilor, in bataliile lor istorice, negocierile constante, adaptarea la situatii noi si infrangerea obstacolelor, in cladirea unei culturi de exceptie si afimarea unui profil mental propriu. Autorul atribuie romanilor succesele considerate de istorici miraculoase si enigmatice. Incearca sa le citeasca in final, ca schita de portret si tipare de comportament, dupa consultarea numeroaselor personalitati care s-au ocupat de subiect, de la Eminescu si Caragiale, la Brancusi si Enescu. Semnaleaza perioade de intunecare a mintii clare, pete istorice si fierbinteli, retragerea din istorie, dar dovedeste ca acestea au fost trecatoare si ca, inevitabil, mintea romanului mult incercata activeaza cu energie sporita in vremuri prielnice. Pagina dupa pagina, se contureaza profilul romanului: un om cu masura, cu minte, care respinge dictatul alegerilor intre solutii proaste, luandu-si si ragazul de a le contracara, folosindu-se de o logica a nuantei, inarmat cu rabdare si incredere in soarta sa, pastrandu-si cu grija o cultura traditionala cu note proprii si o imensa flexibilitate, acceptand opusi inseparabili si gasind solutii ingenioase. Despre un astfel de om se poate spune azi ca e pregatit oricand sa infrunte un viitor plin de capcane si sfidari.

  MIRCEA AUGUSTIN MALITA (n. 1927, Oradea) este profesor de matematica si de relatii internationale. A fost consilier la ONU , ministru adjunct la Externe , ministrul educatiei, consilier si ministru la Consiliul de Stat, ambasador in Elvetia, SUA si Geneva (ONU). A publicat 40 de carti, cele mai recente fiind: Zidul si iedera (editie noua 2006), Zece mii de culturi, o singura civilizatie (2001), trilogia Jocuri pe scena lumii, Intre razboi si pace, Tablouri din razboiul rece (2007), Minti senine, minti involburate (2009) si un nou Raport asupra educatiei la Clubul de la Roma (Dubla spirala a invatarii si a muncii (2003) . Este academician, membru de onoare al Clubului de la Roma , membru al Academiei Mondiale de Arta si Stiinta, presedinte fondator al Fundatiei Universitarea a Marii Negre, presedintele Comisiei de Studii de Prospectiva a Academiei Romane.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cumintenia pamantului
Cartea Cumintenia pamantului  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cumintenia pamantului - Mircea Malita" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie