Copilarie berlineza la 1900

Copilarie berlineza la 1900 - Walter Benjamin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCopilarie berlineza la 1900
Comanda acum "Copilarie berlineza la 1900 - Walter Benjamin" de pe libraria ishop la pretul de 19,80 lei
Descriere carte:
Copilarie berlineza la 1900 contine cateva dintre cele mai frumoase pagini scrise vreodata in germana si este in acelasi timp un text fundamental al modernismului. [Despre Benjamin] s-ar putea spune ca a fost cel mai mare critic literar din istoria criticii literare. Dar asta ar insemna sa-i reducem din merite. In realitate, era un om care studia lumea. Modul de a gandi al lumii. [...] El nu incerca niciodata sa inteleaga ce este lumea, ci, intotdeauna, ce e pe cale sa devina lumea. [...] Era geniul absolut al unei arte foarte deosebite, care odinioara se numea profetie si pe care acum ar fi mai nimerit s-o numim: arta de a descifra mutatiile cu o clipa inainte sa se produca. ( Alessandro Baricco )

Inceputa in 1932, in localitatea toscana Poveromo, si revizuita de mai multe ori pana in 1938, Copilarie berlineza la 1900 a ramas nepublicata in timpul vietii lui Walter Benjamin. In cursul unor asidue operatii de comprimare si stilizare a materialului autobiografic initial, amintirea copilariei petrecute in sanul unei familii evreiesti din marea burghezie devine o succesiune de locuri si lucruri - strazi, piete, parcuri, incaperi, obiecte ale vietii de zi cu zi - care, fara a tine cont de vreun imperativ cronologic, se aranjeaza dupa bunul plac al memoriei insesi.

De altfel, Benjamin tradusese in germana trei volume din In cautarea timpului pierdut si impartasea cu Proust ideea ca istoria nu este un proces, ci un caleidoscop ale carui imagini iau nastere in privitor. Cititorului i se arata "pe viu" cum functioneaza memoria: prin suprapuneri intre prezent si trecut, vis si amintire, prin "nesfarsite interpolari in ceea ce a fost" (Benjamin), prin izolarea si reasamblarea spontana a imaginilor, prin analogie si deformare.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Copilarie berlineza la 1900
Cartea Copilarie berlineza la 1900 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Copilarie berlineza la 1900 - Walter Benjamin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Angela Buciu, Destin Nelinistit - Botis Austin Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Botis Austin
11,00 lei
Alexandru Philippide - Carmen-Gabriela Pamfil Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Carmen-Gabriela Pamfil
23,65 lei
Viata sexuala a lui Immanuel Kant - Botul Jean-Baptiste Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Botul Jean-Baptiste
4,09 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica