Constantin si Imperiul Crestin

Constantin si Imperiul Crestin - ODAHL Charles Matson Traducere: Mihaela Pop
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConstantin si Imperiul Crestin
Comanda acum "Constantin si Imperiul Crestin - ODAHL Charles Matson Traducere: Mihaela Pop" de pe libraria ishop la pretul de 35,91 lei
Descriere carte:
Sub Constantin, crestinismul s-a transformat dintr-un cult persecutat intr-o religie oficiala, iar Roma pagana a devenit imperiul crestin al erei bizantine. Biografia de fata este o portretizare detaliata, comprehensiva si captivanta a vietii si timpurilor unuia dintre cei mai mari imparati romani.                 Intr-o combinatie reusita de naratie vie si analiza istorica, criza Imperiului Roman si ?Marea Persecutie? anticrestina, manevrele politice ale lui Constantin si campaniile sale militare, convertirea la crestinism si patronajul exercitat de imparat asupra institutiei Bisericii, programul sau de constructii ecleziastice la Roma, Ierusalim si Constantinopol sunt aduse la lumina si prezentate cititorului modern.                 Plasat in contextul crizei din secolul al III-lea si renasterea imperiala din secolul al IV-lea, Constantin ne apare ca unul dintre liderii politici cei mai iscusiti, ca un mare comandant militar, ca un inspirat reformator religios si ca un extraordinar constructor de edificii publice.                 Bogata cunoastere a surselor literar-istorice si investigarea materialelor pastrate (arhitectonice, numismatice etc.) ii permit autorului sa alcatuiasca un portret al lui Constantin extrem de veridic.                 Charles Matson Odahl este profesor de istorie veche si medievala si director al Departamentului de Limbi si Literaturi Clasice de la Boise State University. Principalele sale directii de cercetare sunt Imperiul Roman, Biserica timpurie, Constantin si Antichitatea tarzie. El a lucrat mult timp in Europa si in bazinul mediteraneean, examinand textele vechi, monumentele, artefactele si siturile istorice din timpul imparatului Constantin.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Constantin si Imperiul Crestin
Cartea Constantin si Imperiul Crestin in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Constantin si Imperiul Crestin - ODAHL Charles Matson Traducere: Mihaela Pop" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hadrian - Anthony R. Birley Traducator: Gabriel Tudor Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Anthony R. Birley Traducator: Gabriel...
35,91 lei
Cele 70 de mari mistere ale lumii antice - Brian M. Fagan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Brian M. Fagan
113,99 lei
China antica -  Tessloff Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie antica
Tessloff
29,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istorie anticaCarti recomandate din categoria Istorie antica