Casa Umbrelor (2 volume)

Casa Umbrelor (2 volume) - Charles Dickens
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCasa Umbrelor (2 volume)
Comanda acum "Casa Umbrelor (2 volume) - Charles Dickens" de pe libraria ishop la pretul de 71,25 lei
Descriere carte:

Obligat sa vina in contact cu duritatea vietii de la o varsta foarte frageda, Dickens isi formeaza o mentalitate de invingator. intrebat care a fost cea mai grea zi din viata lui, el a marturisit, la un moment dat, spre surprinderea multora, ca cel mai mult l-a intristat ziua in care sora lui a primit un premiu din partea Academiei Regale de Muzica. Acea zi l-a durut chiar mai mult decat oricare alta din vremurile copilariei lui oropsite cand, angajat la fabrica de ghete, muncea din greu si suferea frecvent de foame si de frig, fiind totodata obligat sa indure grosolaniile semenilor sai. "Nu puteam suporta gandul ca eram cu totul in afara acestor succese si a acestei nobile emulatii. Lacrimi imi curgeau pe obraji si-mi simteam inima sfasiata. in seara aceea, la culcare, m-am rugat lui Dumnezeu sa ma scoata din umilinta si parasirea in care ma aflam. Dar nu aveam in suflet nici un pic de invidie."

Probabil ca numai datorita firii lui ambitioase si a personalitatii complexe a reusit sa creeze o opera atat de vasta cum este romanul "Casa umbrelor". Parabola a sistemului juridico-social al epocii victoriene, pe care Dickens l-a cunoscut in perioada in care a lucrat ca reporter in Camera Comunelor, "Casa umbrelor" urmareste povestea unor copii al caror destin se leaga de soarta unui proces tergiversat la infinit. Diversitatea firilor umane, prezente in roman, se combina armonios cu descrierea detaliata si fidela a strazilor londoneze, pe care Dickens le-a strabatut ani de-a randul.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Casa Umbrelor (2 volume)
Cartea Casa Umbrelor (2 volume) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Casa Umbrelor (2 volume) - Charles Dickens" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opere (vol. II) - N. V. Gogol Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
N. V. Gogol
14,16 lei
Convulsii  - Henryk Sienkiewicz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Henryk Sienkiewicz
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica