unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo

unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo - Ioan Es. Pop
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.rounelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo
  • Autor: Ioan Es. Pop
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Cartea Romaneasca
  • Categoria: Poezie
  • ISBN: 978-973-23-2929-0
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 104
  • Format carte: 135 x 200
Comanda acum "unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo - Ioan Es. Pop" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Premiul "Cartea de Poezie a anului 2011", oferit de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta din Bucuresti

Care sint uneltele care pot aduce somnul unui suflet chinuit, risipind amintirile negre si pornind timpul de la zero? Sint cele presarate pe drumul pe care poetul il ia mereu de la capat, eliberindu-se: poemele din noul volum unelte de dormit, o carte aflata sub apasarea desenelor unuia dintre cei mai valorosi si controversati artisti contemporani, Dumitru Gorzo, si a celor doua versuri de pe coperta: istoria este poezia invingatorilor, iar poezia ? istoria celor invinsi.  

"Penultimul debut remarcabil din poezia optzecista este al lui Ioan Es. Pop cu Ieudul fara iesire (1994), nu intimplator aparut abia dupa revolutie. Nici aceasta prima carte, nici urmatoarele n-ar fi putut aparea inainte. (?) Grotescul, burlescul, calambururile nu impiedica poezia lui Ioan Es. Pop sa atinga uneori o puritate exceptionala a tragicului." (Nicolae Manolescu)  

"Este limpede ca 1994, 1996 si 1999 Ieudul ? fara iesire, Porcec si Pantelimon 113 bis ?configureaza o geografie hipnotica a mortii vii si a agoniei ca traire substantiala. O harta a suferintei expiatorii de unica forta si frumusete in poezia noastra de dupa 1989. Ma intreb: oare se poate merge mai departe? Unde? Si cum?" (Dan C. Mihailescu)  

"Suferinta nu e impersonala, abstractizata, ca in versurile solarului Nichita Stanescu, ci concreta, bine infipta in carnea eroului liric. Poetul intoarce versurile si imaginile pe toate fetele, cu o dexteritate de invidiat, pentru a prinde cit mai multe dintre nuantele acestei nenorociri, ale dezastrului individual." (Daniel Cristea-Enache)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo
Cartea unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo - Ioan Es. Pop" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Maci In Noiembrie - Baciu Angela Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Baciu Angela
1,09 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie