Istoria moderna a romanilor

Istoria moderna a romanilor - Alin Ciupala
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria moderna a romanilor
  • Autor: Alin Ciupala
  • Editura: Tritonic
  • Colectia: Istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-606-92275-8-9
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 108
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Istoria moderna a romanilor - Alin Ciupala" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Momentul Unirii si al aparitiei statului modern roman in forma sa clasica, desavarsita in 1918, a generat o atmosfera de entuziasm fara precedent in istoria romanilor, temperata insa destul de repede datorita chiar provocarilor care s-au aflat in fata elitei politice si fata de care se impunea un raspuns. Alexandru Ioan Cuza, principele ales la 5 si 24 ianuarie 1859, si-a indreptat atentia asupra a doua obiective majore: pe de-o parte consolidarea unirii si recunoasterea sa pe plan international, iar pe de alta, adoptarea unor masuri cu caracter modernizator in interior. Aceasta modernizare presupunea dizolvarea discrepantelor in ceea ce privea organizarea interna a celor doua regiuni, Moldova si Muntenia, dar si apropierea Principatelor Unite de lumea occidentala si iesirea de sub influenta lumii orientale.

Aducerea pe tronul Principatelor Unite a printului Carol de Hohenzollern-Sigmaringen intr-o atmosfera externa si interna complicata punea in aplicare unul din principiile convenite in cadrul Adunarilor ad-hoc convocate cu aproape un deceniu in urma, acela al domniei unui principe strain.

Lucrarea isi propune sa discute despre constructia sistemului institutional modern in spatiul Principatelor Unite si al Vechiului Regat si analizeaza reusitele si inadvertentele acestuia.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria moderna a romanilor
Cartea Istoria moderna a romanilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria moderna a romanilor - Alin Ciupala" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Asia centrala repere geopolitice - Alexandrescu Cristina Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Alexandrescu Cristina
23,75 lei
Vorbele de duh ale lui Winston Churchill - Humes, James C. Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Humes, James C.
23,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie