Fiii lui Caesar

Fiii lui Caesar - Philip Matyszak
Pret: 37,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFiii lui Caesar
  • Autor: Philip Matyszak
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiilor
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-731-5
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 296
  • Format carte:
Comanda acum "Fiii lui Caesar - Philip Matyszak" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
In Roma nicio   famile nu era mai veche decat gens Iulia, cum de altfel nicio alta familie nu era mai puternica decat gens Claudia. Triumvirul Octavian, patat de sangele atator conflicte, in perioada in care cauta sa-si consolideze lovitura militara de stat care l-a adus la putere, s-a recreat pe sine ca imparatul Augustus, aducand clanului Iuliilor de care apartinea, alianta Claudienilor. Principatul, forma de guvernamant creata de acesta, a durat secole, dar i-a marcat in mod deosebit familia, rezultand tragedii personale, crime sau asasinarea membrilor ei. La o generatie de la moartea lui Augustus, dinastia Iulio-Claudiana era deja stinsa. Aceasta carte este povestea uneia din cele mai interesante dinastii din istorie. Trece in revista ascensiunea familiilor Iuliana si Claudiana in vremea Republicii pe fundalul social si politic al Romei, concentrandu-se in relatarea vietii a sase barbati ? Iulius Caesar, Augustus, Tiberius, Gaius Caligula, Claudius si Nero ? care au stapanit Roma, transformand-o din democratie intr-o posesiune personala.

Caesar si Caligula au fost asasinati, Nero s-a sinucis, iar Claudius a fost otravit. Numai Augustus si Tiberius au murit de moarte naturala ? dar si aceasta nu e o certitudine. Saga Iulio-Claudienilor mai contine o pleiada de alte personalitati, de la Cicero, marele om de stat al Republicii, pana la impetuoasa Livia sau Marcus Antonius, cel plin de pasiune, de la intrigantul Seianus, pana la Agrippina, mama lui Nero, sora a lui Caligula, care probabil si-a ucis sotul fiind la randul ei ucisa de fiu.

Povestea celei mai marete dinastii a Romei, desfasurata intr-o perioada de razboaie cu triburile si puterile straine, dar si de intrigi de familie, este totodata povestea nasterii sistemului din care s-a format Europa de astazi.

Philip Matyszak este doctor in istorie romana la Colegiul St. John din Oxford, este autorul cartilor Cronica Republicii Romane si Dusmanii Romei (Editura ALL, 2008).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fiii lui Caesar
Cartea Fiii lui Caesar in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fiii lui Caesar - Philip Matyszak" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria Spaniei  - Pierre Vilar Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Pierre Vilar
11,40 lei
Stalingrad - Antony Beevor Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Antony Beevor
49,99 lei
Cronica faraonilor - Clayton A. Peter Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Clayton A. Peter
94,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie