Femeia in rosu

Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu
Pret: 22,32 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFemeia in rosu
Comanda acum "Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu" de pe libraria ishop la pretul de 22,32 lei
Descriere carte:
Prefata de Mircea Cartarescu. „E o carte-puzzle, multietajata, minutios imbricata, in care alterneaza registre si tonuri narative de o neobisnuita bogatie si in care «peticele» intertextuale realizeaza un colaj in care nuantele diverselor epoci colizioneaza intr-un haos ordonat. Nu forma cartii este insa lucrul cel mai important in cazul «Femeii in rosu», ci filosofia ei. Trei teoreticieni literari pornesc in cautarea locus-ului estetic ce a parut, vreme de o suta de ani, cel mai putin adecvat pentru ancorarea unei opere «serioase», cel mai demn de o evitare dispretuitoare: senzationalul. Cu corolarul sau de kitsch, stridenta, romance, aventura, miracol de doi bani, senzationalul se intrupeaza aici in povestea «romantata» a Anei Cumpanas din Comlos, care, dupa o viata picaresca, in care traverseaza doua continente, se intoarce ca sa moara in Banatul natal. Miezul vietii sale este seara in care, imbracata in rochie rosie, faciliteaza uciderea amantului ei, faimosul bandit Dillinger, la Chicago. Cei trei autori vor scrie, prin urmare, nu, din start, un roman senzational, ci, dedublare specifica postmodernului, un roman despre (romanul) senzational, care sa fie, in acelasi timp, uzind de toate procedeele parodiei, pastisei, restauratiei butaforice – un roman chiar senzational.” (Mircea Cartarescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Femeia in rosu
Cartea Femeia in rosu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Femeia in rosu - Adriana Babeti, Mircea Mihaies, Mircea Nedelciu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Marele singuratic - Marin Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Marin Preda
13,20 lei
Jocul destinelor - Emila Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Emila Popescu
9,03 lei
Litera din scrisoarea misterioasa - Alex. Leo Serban Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Alex. Leo Serban
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana