Dezonorata

Dezonorata - Mukhtar Mai
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDezonorata
Comanda acum "Dezonorata - Mukhtar Mai" de pe libraria ishop la pretul de 14,16 lei
Descriere carte:
Mukhtar Mai are douazeci si opt de ani. Traieste intr-un sat din estul Pakistanului. Fratele sau cel mic, in varsta de doisprezece ani, se spune, ar fi fost vazut cu o fata din alt clan. Sfatul satului, constituit in tribunal, s-a intrunit de urgenta. Pentru prima oara in lume, o instanta a pronuntat urmatoarea sentinta terifianta: Mukhtar Mai este condamnata la pedeapsa de a fi violata, ca reparatie pentru pretinsa vina a fratelui sau. Pedeapsa a fost executata. Violata, umilita si batjocorita, ea, ca atatea alte femei, ar fi putut sa se sinucida. Cu pretul vietii, s-a hotarat sa rupa tacerea.
Dintr-un colt indepartat al Pakistanului, vocea ei s-a facut auzita, emotionand o lume intreaga. Apelul sau a fost ascultat, antrenand un urias curent de solidaritate. A hotarat atunci sa ridice o scoala. 'Prin educatie - spune ea- vom putea face ca aceste practici barbare sa fie reprimate.' Dezonorata este o carte ce prezinta o marturie ravasitoare. Si astazi, Mukhtar Mai traieste tot in satul ei, dar a devenit un model pentru toti cei care lupta, in Pakistan si in lume, impotriva oricaror violente la care sunt supuse femeile. In Statele Unite ale Amercii a fost aleasa 'femeia anului'. ?Nicio alta femeie din lume nu lupta cu atata curaj pentru drepturile femeii.' - New York Times

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Dezonorata
Cartea Dezonorata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Dezonorata - Mukhtar Mai" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Purgatoriul ratiunii - Monalissa Ionescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Monalissa Ionescu
20,80 lei
Nascut in URSS. Editie noua - Vasile Ernu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Vasile Ernu
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica