Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910)

Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910) - Tolstoi Lev
Pret: 25,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roDespre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910)
  • Autor: Tolstoi Lev
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Literatura si Memorialistica
  • Categoria: Jurnale
  • ISBN: 973-50-1111-5
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 270
  • Format carte: 12.5*20 cm
Comanda acum "Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910) - Tolstoi Lev" de pe libraria ishop la pretul de 25,00 lei
Descriere carte:
Ultimii ani ai vietii il gasesc pe Tolstoi la mosia de la lasnaia Poliana, traind ca un mujic. Lasase in urma societatea mondena persburgheza, onorurile, ba chiar si propriul destin literar. Devine un fel de patriarh non-conformist, in raspar cu autoritatile laice si cu cele ecleziastice. Ajunsese la o credinta in care putini il puteau urma. Gasise un fel de-a se exprima mai simplu. Aici, la lasnaia Poliana, in singuratate, sta de vorba cu sine despre Dumnezeu si oameni, iar jurnalul, care l-a insotit permanent, e spatiul unde pune intrebari infinite, unde cauta sa inteleaga si sa se exprime altfel decat o facuse in romane.Cenzurate in editiile anterioare ale jurnalului- puterea sovietica putea accepta 'stilul' lui de mujic, dar nu si spiritul care se impotrivea oricarei revolutii -, aceste meditatii apar acum pentru prima data in traducere romaneasca, la putin timp dupa publicarea lor in Rusia.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910)
Cartea Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Despre Dumnezeu si om. Din jurnalul ultimilor ani(1907-1910) - Tolstoi Lev" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Diagnostic - Mirel Cana Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Mirel Cana
15,30 lei
Pagini De Jurnal - Alexandru Tatos Urmatoarea carte recomandata din categoria Jurnale
Alexandru Tatos
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
JurnaleCarti recomandate din categoria Jurnale