prep

prep - Curtis Sittenfeld
Pret: 36,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roprep
Comanda acum "prep - Curtis Sittenfeld" de pe libraria ishop la pretul de 36,05 lei
Descriere carte:
Romanul Prep ? De veghe in lanul de secara in versiune feminina ? a fost tradus in peste 30 de limbi, nominalizat la Orange Prize si se afla in curs de ecranizare, de catre Paramount Pictures. Noua publicatii din Statele Unite, intre care The New York Times, The Washington Post si The Chicago Tribune , au inclus romanul Prep in Topul Celor Mai Bune Zece Carti ale anului 2005.
Despre Prep s-a spus ca este povestea unui Holden Caulfield in versiune feminina, romanul adolescentei descrise retrospectiv. Lee Fiora, o fata de paisprezece ani, este acceptata cu bursa la un liceu particular de prestigiu din statul Massachusetts. Sosirea la internatul scolii este doar inceputul trecerii lui Lee dintr-un spatiu familiar intr-o minisocietate ? o varianta la scara a societatii americane ? in care trebuie sa-si (re)invete rolul. Incapacitatea de a se integra in noul mediu o transforma intr-o fina observatoare a detaliilor, de la cele de ordin social (relatiile cu cei din jur, ierarhiile impuse de situatia financiara, rasa, aspectul fizic etc.), pina la detaliile ce tin de propria evolutie. Romanul captiveaza prin ritmul alert in care se desfasoara actiunea si cucereste prin umorul de situatie, de multe ori negru, lasindu-le cititorilor o senzatie de deja-vu, indiferent de extrema in care s-ar fi situat in timpul liceului ? si trebuie sa fi fost o extrema, pentru ca la virsta aceea nu exista loc de altceva.

?O carte care ne face sa privim adolescenta cu mai mult interes si mai multa rabdare, si cu un profit urias: intelegerea.? (Aurora Liiceanu)  
?Holden Caulfield s-ar indragosti de o asemenea eroina, cu inteligenta ei uimitoare si niste observatii sociale dintre cele mai adinci si intepatoare.? ( The Washington Post )  
?Pentru toti cei care si-ar fi dorit ca Holden Caufield sa fie fost o fata, iata, a venit momentul!? ( U.S. News & World Report )    
?O capodopera!? ( Kirkus Review )  
?Un roman puternic, evocator.? ( The New York Sun )  
?Un debut uimitor!?  ( The Minneapolis Star Tribune )  
?O poveste complexa, despre diferentele de clasa sociala, probleme de rasa si politica genurilor... De o autenticitate dureroasa, insa plin de umor, si cu o voce puternica, profunda, impresionant de lucida si inteligenta.? ( The Boston Globe )  
?Romanul de debut al lui Curtis Sittenfeld defineste la propriu acel straniu narcisism care constringe adolescentii sa jure ca ei, singuri, sint niste impostori, in timp ce tot restul lumii se bucura de perfectiune. Cu alte cuvinte,  autoarea ne propune o inima blinda si un auz deosebit de fin pentru starea de psihoza cunoscuta sub numele de adolescenta.? ( Entertainment Weekly )  
?Va aduceti aminte cum era viata de liceu? Curtis Sittenfeld o face si surprinde experienta intr-un mod fantastic. Celebra incrincenare adolescentina umple paginile cartii, dar mai ramine loc si de o inteligenta extraordinara,  de bun-simt si multa tandrete.? ( Marie Claire )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre prep
Cartea prep in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "prep - Curtis Sittenfeld" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ciinii negri - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
21,80 lei
Padurea norvegiana - Haruki Murakami Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Haruki Murakami
15,68 lei
Enigma (agenda 2008) - Coelho Paulo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Coelho Paulo
31,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala