de-a viul

de-a viul - Teodor Duna
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.rode-a viul
Comanda acum "de-a viul - Teodor Duna" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
?Lectura poemelor lui Teodor Duna mi-a aratat ca poezia exista si traieste, ca ea poate, pe neasteptate si atunci cind nu mai parea posibila vreo minune, sa-si faca auzita vocea, iesind din tacerea si intunericul unde s-ar fi zis ca nimic nu mai dainuie, si ca aceasta voce ti se adreseaza - si te obliga sa-i raspunzi - sau ca incerci sa-i raspunzi. Teodor Duna are o lume a lui, pe care si-o impune cu o autoritate cu atit mai irezistibila cu cit nu pare constient ca o are."
(Mircea Ivanescu) ?Versurile sale ramin fidele unei viziuni sacramentale asupra poeziei, privita ca instrument revelatoriu si ca vehicul de voiaj catre partea ascunsa a lumii. Poetul nu vorbeste din texte sau din ghena, ci dintr-o regiune halucinanta a universului, una in care viata si moartea isi schimba intre ele mastile fara incetare.(?) Din coaja unor cuvinte obisnuite, Teodor Duna scoate o poezie plina de miez." (Andrei Terian) ?Teodor Duna se joaca de-a viul cu totul altfel decit se joaca alti poeti de azi de-a minimalismul. Fata de ei, are marele avantaj al unei ontologii proprii, din directia careia isi poate permite sa invadeze cotidianul. Ceea ce si face, umplindu-i acestuia contururile cu o energie din alta lume, la fel de actuala, dar substantial mai fecunda. De aici numeroasele viziuni ale dilatarii controlate din interior. Organizate narativ, ele dau tonul unei carti pe drept cuvint extraordinare. Care, avertizez, contine capodopere."
(Cosmin Ciotlos)


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre de-a viul
Cartea de-a viul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "de-a viul - Teodor Duna" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cantecul De Catanie Vol.ii - Sectia De Traditii Militare si Cultura Etc.... Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Sectia De Traditii Militare si Cultur...
6,00 lei
Klein spuse Klein - Mihai Ignat Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Ignat
18,00 lei
europa. zece cintece funerare - Elena Vladareanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Elena Vladareanu
15,11 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie