cartea micilor invazii

cartea micilor invazii - Stefan Manasia
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.rocartea micilor invazii
Comanda acum "cartea micilor invazii - Stefan Manasia" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Premiul Manuscriptum pentru Poezie pe anul 2008!

?Dupa un debut editorial deja foarte convingator, Stefan Manasia face, cu aceasta a doua carte, inca un pas remarcabil: se vrea acum si mai aproape de ?usa? cititorului, de existentele ?oribile? marcate de suferinta, promitind o poezie - ?graffiti de singe? - urma elementara a vietii imediate. Decorul in care se inscrie insa confesiunea sa crispata, nervoasa este mai degraba un conglomerat de contraste, simbioza tensionata de notatii in care concretul de reportaj cotidian prozaic si comun se afla in simbioza cu cel al artefactelor derizorii ale lumii contemporane, cu referinte culturale, de ?civilizatie a imaginii?: totul intr-un discurs concentrat, strict si taios, care-si reprima orice tentatie sentimental-emfatica, chiar cu un soi de energie neagra, de imaginar expresionist, atent supravegheata. Sub atitea straturi de ?concrete? inregistrate adesea cu un pigment cinic, se banuieste, statornica, o zona dificil ocrotita, de sensibilitate ultragiata, o nostalgie a naturii fruste si a firescului trairii, fie si in ?paragini paradisiace?, in ?pastelul kitsch?, al unui univers poluat in toate sensurile. Ea se transfera, ca atare, asupra lucrurilor marunte, familiare, aparent nepoetice, ori de film tarkovskian si cartier periferic, in acele ?mici invazii? de prospetime primejduita a senzatiei, prin care transpare, pilpiitoare, o lumina sufleteasca ce nu se lasa stinsa." (Ion Pop)

?Daca anarhismul lui Marius Ianus are culoare sociala, dar continut hiperindividualist, ?profetiile? lui Stefan Manasia iau forma, tiparul si lumina extazului pur." (Daniel Cristea-Enache)

?Da, intr-adevar, materia din care frumusetea ia nastere este una corupta si decazuta, insa, precum in acel tablou al lui Goya in care o capsuna de o roseata senzuala si senzationala ia nastere din intestinele cadavrului putrefact, frumusetea nu e contaminata de materia in care se manifesta. Etica e posibila pentru ca exista estetica. Frumosul literar e la el acasa in textele ?rele? ale lui Manasia." (Radu Vancu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre cartea micilor invazii
Cartea cartea micilor invazii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "cartea micilor invazii - Stefan Manasia" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Integrala poetica (4 vol) - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Mihai Eminescu
38,00 lei
11 POETI MAGHIARI CONTEMPORANI - VOLCEANOV, George Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
VOLCEANOV, George
19,00 lei
Scrisori catre mine insami - Irina Dall Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Irina Dall
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie