Voioasa expunere a ordinii mondiale

Voioasa expunere a ordinii mondiale - Alexandru Balasescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVoioasa expunere a ordinii mondiale
Comanda acum "Voioasa expunere a ordinii mondiale - Alexandru Balasescu" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Alexandru Balasescu este doctor in antropologie (Universitatea California, Irvine, 2004) si autor al cartii Paris elegant, Teheran incitant. Corpuri estetice, subiecte politice (Curtea Veche Publishing, 2008). A predat in SUA, Franta si Bahrein. In prezent, este lector asociat la SNSPA Bucuresti si lucreaza ca Responsabil pentru Prospective Socio-Culturale si Economice pentru pietele Eurasiatice si Euromediteraneene, la Renault Technologies Romania.

Exersata pe trei continente, privirea lui Alexandru Balasescu surprinde adesea prin conexiunile pe care le opereaza, destabilizand cautatura narcisist-parohiala de care avem parte, de regula, in spatiul public romanesc actual. De aici si o mobilitate a privirii problematizatoare, care face adesea, in doar cateva paragrafe, volute care te pun cel putin pe ganduri. Pornind, de pilda, poetic de la picaturile de lapte care au cazut din sanul Herei, dand nastere Caii Lactee, Alexandru Balasescu ajunge la alte constelatii, cele politice si tot ce inseamna star system. Rezultatul este si el din aceasta categorie care te pune pe ganduri: devenite imagine de consum (?canibalism vizual?), stelele cerului nostru public contribuie la ?metamorfoza umanului in corp celest?.

Daca, dupa citirea acestui volum, vi se va intampla sa vedeti idei pe strada, nu va speriati, se cheama antropologie. Iar Alexandru Balasescu va poate fi o calauza buna! - Vintila Mihailescu

Alexandru BaLaSESCU este doctor in antropologie (2004, Universitatea California, Irvine), autor al cartii Paris Elegant, Teheran Incitant. Corpuri estetice, subiecte politice, Curtea Veche Publishing, 2008. A predat in SUA, Franta si Bahrain. In momentul de fata preda ca lector asociat la SNSPA Bucuresti si lucreaza in domeniul privat ca responsabil pentru prospective socio-culturale si economice pentru pietele eurasiatice si euromediteraneene la Renault Technologies Romania.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Voioasa expunere a ordinii mondiale
Cartea Voioasa expunere a ordinii mondiale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Voioasa expunere a ordinii mondiale - Alexandru Balasescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Alegeri 2008. Volumul I: Campanii, lideri si sondaje - Gheorghe Teodorescu(coord. ) Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Gheorghe Teodorescu(coord. )
35,10 lei
Istoria recenta a politicii mondiale  - Lucian Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Lucian Popescu
35,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica