Vitali

Vitali - Adrian Sangeorzan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVitali
Comanda acum "Vitali - Adrian Sangeorzan" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
?Adrian Sangeorzan, unul dintre cei mai originali autori din ultimul deceniu, a ajuns la scris relativ tarziu, cand era deja format, matur si cu o experienta de viata petrecuta chiar intre mai mult de doua lumi . Unii nu fac nimic cu ea, Sangeorzan de la ea porneste, de fiecare data, totul. Daca primele sale doua carti de proza ( Intre doua lumi  - Povestirile unui doctor de femei si Circul din fata casei ) indicau explicit implicarea autobiografica, acest nou roman zapacitor, antrenant, scris cu sufletul la gura - tocmai ca sa ceara a fi citit, literalmente, ? bout de souffle ! - disimuleaza autobiografia, cata va fi fiind. Dar in mod cert il face pe cititor sa se intrebe cine au fost, de fapt, modelele personajelor - unele de-a dreptul trasnite! - din Vitali . Scrisul se misca rapid, parca dominat de dicteul imperios al situatiilor ce se perinda aproape cinematografic, al conjuncturilor care de care mai surprinzatoare. Miscarea nu e numai spatiala, ci, poate mai important, interioara.

Roman picaresc, prin toate peregrinarile personajului titular ale carui tribulatii se inchid intr-un cerc perfect, Vitali poate fi interpretat si ca un clasic Bildungsroman , un roman de formatie, in care subiectul strabate parca intreaga lume ca sa ajunga la punctul de unde plecase. Iar autorul lui are o pasiune neobisnuita de a spune si produce in jurul lui intamplari dintre cele mai imprevizibile!

Primul roman cu adevarat american al lui Adrian Sangeorzan, Vitali este testimoniul indubitabil al... vitalitatii artei narative si de constructie epica a unui scriitor ce nu inceteaza sa ne surprinda!?

 

Dumitru Radu Popa

 

  ?? Am citit unul dintre cele mai frumoase romane despre copilarie din toata literatura noastra si, poate, cea mai emotionanta poveste de dragoste de la Andrew Sean Greer ( Confesiunile lui Max Tivoli ) incoace. Astfel, mi-am infrant o mare preju-decata, aceea ca scriitorii romani nu pot scrie cu farmec, umor si stil, debransati de la menirea Scrisului cu majuscula, o poveste care sa contina toate ingredientele pentru a fi citita, cu delicii maxime, de absolut oricine pune pret pe literatura. Circul din fata casei ar fi trebuit sa ajunga un bestseller si sa devina scenariu de film? Adrian Sangeorzan a reusit sa scrie acest roman, dificil prin amestecul de nuante sufletesti al povestii, fara tonalitati discordante, armonizand perfect candoarea cu nostalgia, tristetea cu frenezia si dramaticul cu autoironia, o carte plina de scene, fraze si replici memorabile, o carte minunata.?

 

Marius Chivu

(despre Circul din fata casei )

 

 

Adrian Sangeorzan (n. 1954, la Bistrita-Nasaud) a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii din Cluj. Din 1990 traieste la New York, unde profeseaza ca medic specialist in obstetrica si ginecologie.

A debutat in 2001, cu un grupaj de versuri in Romania literara . Primul sau volum de versuri, Pe viu, a fost publicat in acelasi an de Editura Axa 2000, fiind prezentat de scriitorii Nina Cassian si Dumitru Radu Popa. Prima sa carte de versuri tradusa in limba engleza, Over The Lifeline , a aparut in 2002 la Editura Spuyten Duyvil din New York, cu recomandari de Andrey Gritsman si Andrei Codrescu. A mai publicat: Exquisite Corpse ( Voci pe muchie de cutit ) (poeme, coautor impreuna cu Carmen Firan, editie romano-engleza, Scrisul Romanesc, 2003), Intre doua lumi  - Povestirile unui doctor de femei (proza memorialistica, Scrisul Romanesc, editia I, 2003, editia a II-a, 2004), Tatuaje pe marmura (versuri, editie bilingva romano-engleza, 2006).
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al International Library of Poets din SUA.
Poemele sale au fost selectionate in antologia Best Poems and Poets of 2000 . De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing a mai aparut romanul Circul din fata casei (editia I, 2006; editia a II-a, 2008).

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vitali
Cartea Vitali in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vitali - Adrian Sangeorzan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Femeia din amiaza - Julia Franck Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julia Franck
31,50 lei
Acid House - Irvine Welsh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Irvine Welsh
27,50 lei
Fight Club - Chuck Palahniuk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Chuck Palahniuk
23,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala