Viata in duh filocalic

Viata in duh filocalic - Ignatie Monahul
Pret: 13,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roViata in duh filocalic
  • Autor: Ignatie Monahul
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Tainele Filocaliei
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 973-8120-86-1
  • An aparitie: 2002
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 13 x 20 cm, brosat
Comanda acum "Viata in duh filocalic - Ignatie Monahul" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Textele colectiei Tainele Filocaliei reprezinta o introducere in scrierile filocalice. Ele sunt prilejuri pentru noi, cei de astazi, de a incepe sa citim si sa cunoastem cu inima - de a reda cunoasterii caracterul ei existential. Treptele urcusului duhovnicesc, modelarea spirituala a mintii, stradania de a dobandi virtutile, teme filocalice predilecte, sunt redate pe tot intelesul in aceste carti care ne calauzesc spre o autentica traire intru Hristos.

Arhim. Sofian Boghiu: Din experienta vietii mele nelipsite de suferinte am inteles, cunoscut si trait efectiv adevarul ca Dumnezeu este prezent permanent in viata noastra si ca ne asista necontenit prin Pronia dragostei Lui nemarginite, caci "Dumnezeu este ascuns - cum zic Batranii Patericului si Parintii Filocaliei - in poruncile Sale." De aceea, nu se cuvine sa stam nepasatori si nesimtitori in fata lui Dumnezeu, spre a nu ajunge intr-o saracie si pustiire launtrica desavarsita, riscand astfel a ne gasi sfarsitul in aceasta stare cumplita, definita de Sfantul Ioan al Scarii ca "moarte inainte de moarte". Patericul si Filocalia, aceste carti de sanatate duhovniceasca, adevarate tratate medicale de anatomie, fiziologie, patologie, terapeutica si profilaxie sufleteasca, ne indruma cu adanca intelepciune cum sa ne curatim, luminam si cum sa ne mantuim si sa ne desavarsim sufletul nostru. Indeosebi in aceste preafolositoare scrieri regasim si redescoperim, in ipostaza lor practica, toate nevointele crestinului si ale calugarului, pe drumul anevoios al dobandirii dumnezeiestilor virtuti si al dezradacinarii pierzatoarelor patimi. Indemnul meu, ca duhovnic, catre toti fiii, fiicele si cititorii acestei carti este de a se osteni a nu ramane in starile pacatoase; sa se roage pentru innoirea mintii; sa fuga de risipire; sa dobandeasca smerita cugetare; sa pretuiasca timpul; sa se fereasca de vorbirea desarta; sa se sileasca spre lacrimi si plans; sa se roage neincetat cu luare-aminte; sa aiba dragoste si sa-si infrumuseteze sufletul cu har, virtuti si fapte bune, intr-un cuvant, sa duca o vitaa intr-un autentic duh filocalic. Binecuvantam cu parinteasca dragoste aparitia lucrarii Viata in duh filocalic , alcatuita de parintele Ignatie Monahul, si dorim din toata inima ca tot ceea ce contine acest volum sa fie spre rodire si de folos intru mantuire, asa incat spiritualitatea filocalica si cea patericala sa fie valorificate in trairea fiecaruia dintre noi.

Viata in duh filocalic este un barometru al starii noastre spirituale. Antologia si apoftegmele filocalice propuse de Ignatie Monahul ne fac sa ne intrebam cat de departe sau de aproape suntem de Dumnezeu. Aprecierile privind insusirile si preocuparile omenesti il ajuta pe cititor sa inteleaga ce il poate pierde si ce il poate ajuta sa se inalte catre divinitate. Cea de-a doua parte a lucrarii, "Glosar filocalic", este un instrument binevenit pentru cititori, intrucat expliciteaza din perspectiva spiritualitatii crestine termeni mult folositi in limbajul Bisericii, dar al caror inteles complet de multe ori ne scapa. Pentru iubitorul de Dumnezeu, lucrarea de fata constituie un indreptar pentru o viata dusa intr-un autentic spirit filocalic.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Viata in duh filocalic
Cartea Viata in duh filocalic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Viata in duh filocalic - Ignatie Monahul" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria religiilor. Vol. IV Religiile Indiei si ale Orientului Indepartat - Giovanni Filoramo (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Giovanni Filoramo (coordonator)
61,27 lei
Isus din Nazaret - Papa Benedict al XVI-lea Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Papa Benedict al XVI-lea
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie