Varza reincalzita

Varza reincalzita - Irvine Welsh
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVarza reincalzita
Comanda acum "Varza reincalzita - Irvine Welsh" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Varza reincalzita reia povestiri si personaje mai vechi, printre care se numara si celebrul Frank Begbie din Trainspotting si Porno , prezentat aici intr-un context cum nu se poate mai domestic, in timpul cinei de Craciun, careia ii confera si de data aceasta savoarea lui violenta si inconfundabila. Cu exceptia ultimei povestiri, toate celelalte au aparut in periodice de-a lungul anilor '90 si trateaza temele specifice lui Welsh : undergroundul din Edinburgh, unde doi tipi care se iau la bataie pentru o fata pot ajunge dupa citeva pastile de Ecstasy si nenumarate halbe de bere la concluzia ca prietenia lor e mai importanta decit amorul, barbatii acorda mai multa atentie meciurilor de la televizor decit propriilor neveste, chiar daca acestea se intimpla sa fi fost taiate de tren de la coapse in jos, un DJ legendar isi intilneste un fost profesor puritan, acum pensionar, intr-un club de noapte, iar extraterestri indulciti la tigari si droguri planuiesc sa instaureze un guvern mondial format din huligani scotieni. Nerecomandat celor slabi de inger... Periculos de distractiv. ( Sunday Times )  

In creatia lui Irvine Welsh se pot identifica doua perioade. In prima, incepind cu Trainspotting , este vorba despre tineri din Edinburgh care beau de sting si se drogheaza cu nemiluita. In cea de-a doua, mai elaborata, este vorba despre oameni intre doua virste din Edinburgh care beau de sting si se drogheaza cu nemiluita. In ambele avem de-a face cu partide fierbinti de sex, izbucniri de violenta si un limbaj care face aproape imposibila citarea intr-o recenzie fie si a celei mai neinsemnate fraze. Dar, in ciuda acestor trasaturi si a avalansei de evenimente grotesti specifice lui Welsh, cartile lui nu sint niciodata crude sau amorale. Desi in Varza reincalzita valorile par complet rasturnate violenta este la mare pret, manifestarea durerii trece drept un semn de slabiciune si asa mai departe , povestirile incluse in acest volum nu ne-ar amuza sau, dimpotriva, soca daca nu ar fi construite pe o armatura foarte ferma. ( The Telegraph )  

Varza reincalzita nu reprezinta, asa cum s-ar putea crede, ramasitele unui ospat copios, ci un concentrat din literatura lui Welsh in forma sa cea mai pura: dezlantuita, curajoasa, fermecatoare. ( The Independent )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Varza reincalzita
Cartea Varza reincalzita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Varza reincalzita - Irvine Welsh" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Carpaciul - Bernard Malamud Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Bernard Malamud
26,12 lei
Porumbelul - Patrick Suskind Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Patrick Suskind
17,10 lei
Nesuferitele zile de luni - Arnon Grunberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Arnon Grunberg
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala