Vanatoarea de stele

Vanatoarea de stele - Zoe Valdes
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVanatoarea de stele
Comanda acum "Vanatoarea de stele - Zoe Valdes" de pe libraria ishop la pretul de 33,25 lei
Descriere carte:
Exil, pasiune, boema: destinul unei femei geniale care a trait la limita dintre real si imaginar

Doua femei, una din prezent, alta din trecut, se intalnesc in mod miraculos in dimensiunea spirituala a unui Paris artistic, care face posibila anihilarea distantei temporale dintre ele. Zamia este poeta si sotie de diplomat, membra a delegatiei cubaneze UNESCO la Paris, la sfarsitul anilor '80. Remedios Varo este o celebra pictorita catalana care a frecventat grupul suprarealist parizian la sfarsitul anilor '30. Descoperind intamplator una dintre picturile artistei suprarealiste, Zamia are revelatia afinitatii care le leaga, intemeiata pe aceeasi dorinta de eliberare spirituala.
Cu Vanatoarea de stele , Zoe Valdes ne introduce in atmosfera artistica a miscarii suprarealiste din secolul trecut, evocand figuri cunoscute ca Andre Breton, Victor Brauner, Benjamin Peret, Salvador Dali, Diego Rivera, Frida Khalo, dar si in suprarealismul regimului lui Fidel Castro, ale carui servicii de securitate atenteaza la libertatea individului prin practicile lor de intimidare si persecutie.
Plimbandu-se pe plaja intr-o seara, Zamia (Cautatoarea de oceane) se intalneste cu o enigmatica femeie care isi spune Vanatoarea de stele. La intoarcere, descopera ca femeia aceea este Remedios Varo, o pictorita suprarealista disparuta cu treizeci de ani in urma. Citindu-i biografia, are surpriza sa constate ca, in mod straniu, vietile lor se aseamana pana in cele mai mici amanunte...
Asa incepe aceasta magica poveste in care se intretaie doua vieti despartite in timp, dar unite in spirit.
Remedios Varo este una dintre marile artiste ale tuturor timpurilor, care a trait explozia avangardismului in Spania anilor douazeci, a impartasit strengariile ludice din Rezistenta Studentilor impreuna cu alti tineri precum Salvador Dali si, ulterior, a participat intens la cercurile suprarealiste din Parisul interbelic, unde i-a cunoscut pe Andre Breton, Victor Brauner, Benjamin Peret. A avut o viata fascinanta, traind iubirea si sexualitatea cu aceeasi libertate cu care si-a trait si arta.
Fugind de ocupatia nazista, se stabileste, ca atatia spanioli, in Mexicul Fridei Kahlo, al lui Diego Rivera si al pictoritei engleze Leonora Carrington. Ultima sa aventura suprarealista - a adresat scrisori unor necunoscuti alesi la intamplare - este varful aisbergului unei vieti care s-a opus in mod voit convenientelor.
O evocatoare si frumoasa poveste despre iubire si placere, veghe si somn, timp si memorie, in jurul a doua femei ce se intalnesc la ora magica la care stelele se scufunda in mare.

Zoe Valdes s-a nascut in 1959 la Habana, oras in care a studiat filologia si pe care l-a parasit la jumatatea anilor nouazeci. In 1993 i-a fost publicat in Franta si in Cuba primul roman, Sange albastru . In 1995, Fiica ambasadorului a obtinut premiul pentru roman scurt Juan March Cencillo, din Mallorca; acestei opere i-au urmat Nimicul cotidian , (premiul Literatur Preis din Frankfurt), Mania ingerilor , Ti-am dat viata intreaga , Cafeneaua nostalgiei , Draga primule logodnic , Piciorul tatalui meu , Miracol in Miami , Lupoaicele marii (Premiul Fernando Lara), Dansand cu viata si Eternitatea clipei , roman publicat in limba romana de Editura Trei (recompensat in Spania cu Premiul Ciudad de Torrevieja). Este cavaler al Legiunii de Onoare a Artelor si Literelor din Franta si este doctor honoris causa al Universitatii din Valenciennes. Opera sa a fost tradusa in peste douazeci si cinci de limbi, cu o primire extraordinara din partea cititorilor si a criticii. In prezent locuieste la Paris.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vanatoarea de stele
Cartea Vanatoarea de stele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vanatoarea de stele - Zoe Valdes" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Doctor Faustus - Thomas Mann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thomas Mann
0,00 lei
Casa nebunilor - Andre Baillon Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Baillon
11,40 lei
Capitanul Gault - William Hope Hodgson Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
William Hope Hodgson
5,22 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala