Vagabonzii Dharma

Vagabonzii Dharma - Jack Kerouac
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVagabonzii Dharma
Comanda acum "Vagabonzii Dharma - Jack Kerouac" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Ca si Pe drum , Vagabonzii Dharma este un roman autobiografic, ce descrie o perioada de cautari spirituale intense din viata lui Kerouac. Sub numele fictive se ascund identitatile multor prieteni ai scriitorului, printre care se numara poetii Gary Snyder si Allen Ginsberg si prozatorul Neal Cassady. Kerouac insusi este Ray Smith, un tinar care isi cauta refugiul in budism, sub indrumarea unui ?maestru? zen charismatic, Japhy Ryder (Gary Snyder), iar contrastul dintre conceptiile despre spiritualitate ale celor doi reprezinta principala tema a romanului. Japhy Ryder este un budist excentric si flegmatic, care compune haikuuri, organizeaza ceremonii ale ceaiului si face sex tantric cu femei frumoase. Ray Smith are principii mult mai stricte: in viziunea lui, viata este o lupta necontenita si inversunata intre dorinte lumesti si puritate. Intensitatea conflictului interior este redata in stilul plastic si spontan propriu lui Kerouac, totul culminind cu o calatorie simbolica, de cucerire a unui virf de munte.

?Kerouac este capabil de mai mult decit sa infatiseze o simpla supa de mazare cu ciuperci in asa fel incit sa-ti lase gura apa... In uimitoarele lui descrieri de natura transpare extraordinara originalitate si forta evocatoare a stilului sau.? ( The New York Times Book Review )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vagabonzii Dharma
Cartea Vagabonzii Dharma in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vagabonzii Dharma - Jack Kerouac" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dumnezeu mi-e bun amic - Cyril Massarotto Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Cyril Massarotto
14,16 lei
Anii - Virginia Woolf Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Virginia Woolf
26,59 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala