Un pumn de tarana

Un pumn de tarana  - Evelyn Waugh
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUn pumn de tarana
Comanda acum "Un pumn de tarana  - Evelyn Waugh" de pe libraria ishop la pretul de 34,20 lei
Descriere carte:
Scriitorul englez Arthur Evelyn St. John Waugh (1903-1966) a ramas cunoscut indeosebi pentru romanele sale in care a satirizat inalta societate britanica a epocii - Decline and Fall (1928), Vile Bodies (1930), Scoop (1938), aparut la Editura Leda in 2006, sub titlul de Bomba zilei , Brideshead revisited (1945), The Loved One (1947) -, societate de care s-a simtit insa, in mod paradoxal, mereu atras. In 1930, a castigat Hawthornden Prize pentru romanul Edmund Campion , o biografie a martirului iezuit din epoca elisabetana, iar, in 1952, i s-a decernat prestigiosul James Tait Black Memorial Prize pentru romanul Men at Arms (1952), primul din trilogia Sword of Honour , avand ca subiect cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Dupa sapte ani de casnicie, plictisita de viata de provincie pe care o duce alaturi de sotul ei (tipul mosierului afabil si de moda veche), frumoasa Lady Brenda Last incepe o legatura amoroasa cu John Beaver, un tanar cu o viata sociala intensa, dar pe care nimeni nu pare sa-l ia prea in serios.

Imbinand, in chip desavarsit, drama cu satira si umorul tipic britanic, romanul Un pumn de tarana (1934) este un simbol al degradarii morale a societatii interbelice.

Romanul a fost ecranizat in 1988, filmul fiind nominalizat la premiile Oscar si avandu-le in rolurile principale pe Kristin Scott Thomas, Angelica Huston si Judi Dench.

"Unul dintre cele mai reci si mai taioase romane ale secolului al XX-lea. Dar si unul dintre cele mai bune." The Guardian

"O capodopera a satirei, o carte minunata, plina de umor." John Banville, Irish Times

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Un pumn de tarana
Cartea Un pumn de tarana  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Un pumn de tarana - Evelyn Waugh" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bun Venit In Infern - Colin Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Colin Martin
17,91 lei
Fructele pamantului - Andre Gide Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Gide
34,99 lei
Memoriile unei supravietuitoare - Doris Lessing Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Doris Lessing
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala