Ultimul Judt

Ultimul Judt - Mircea Mihaies
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltimul Judt
  • Autor: Mircea Mihaies
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Eseuri Si Confesiuni
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-46-2234-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 220
  • Format carte: 106 x 180
Comanda acum "Ultimul Judt - Mircea Mihaies" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
In prima parte a cartii, Mircea Mihaies analizeaza citeva dintre operele esentiale ale faimosului istoric care a fost Tony Judt, evocind, in acelasi timp, cumplita sa boala si agonia de dinaintea mortii. Amintirile despre Tony Judt, omul, si despre vizitele acestuia in Romania se imbina cu studiul operelor sale care merg de la vivisectia dura asupra destinului Europei postbelice pina la modelul politic si social propus de el in ultimii ani, unul social-democrat ? si perdant, in opinia lui Mircea Mihaies. In ultima parte a volumului sint inserate dialogurile dintre Tony Judt si membrii Fundatiei "A Treia Europa" din Timisoara, in care sint analizate intr-un mod pertinent si incitant subiecte precum: conceptul de Europa Centrala, granitele si istoria ei, dar si locul pe care Romania il ocupa in acest spatiu istorico-cultural.  

"Tony Judt a fost un ginditor pentru care moralitatea si politica nu sint domenii incompatibile. Spirit polemic, ostil certitudinilor comode, a provocat prin scrierile sale reactii puternice si adeseori agresive. Il exaspera orice forma de fundamentalism. Cartile sale stau marturie pentru o atitudine de consecventa respingere a oricaror fixatii ideologice. Ceea ce a scris, mai ales dupa 2002, pe teme legate de Orientul Mijlociu a fost adeseori socant pentru unii dintre cititorii sai. Nimeni nu l-a putut insa acuza vreodata de cinism, de ipocrizie ori de conformism. Detesta ideile preconcepute si fanatismele de orice natura." (Vladimir Tismaneanu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultimul Judt
Cartea Ultimul Judt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultimul Judt - Mircea Mihaies" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Imaginarul violent al romanilor - Cesereanu Ruxandra Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Cesereanu Ruxandra
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri