Tiranul

Tiranul - MANFREDI Valerio Massimo Traducere: Radu Gadei
Pret: 26,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTiranul
Comanda acum "Tiranul - MANFREDI Valerio Massimo Traducere: Radu Gadei" de pe libraria ishop la pretul de 26,91 lei
Descriere carte:
Sicilia, anul 412 i.Hr.: incepe nesfarsita confruntare dintre un om si o superputere. Superputerea numita Cartagina, stapana marilor si un centru comercial imens. Dyonisios, abia trecut de douazeci de ani, luptator neinfricat in armata siracuzana, este nevoit sa asiste la inspaimantatorul masacru de la Selinuntes, dezlantuit din cauza ezitarilor guvernului democratic din acel infloritor oras grecesc de la granita cu provincia cartagineza.        Revolta si furia fac ca in sufletul lui sa ia nastere trei convingeri de nestramutat: democratiile sunt ineficiente, cartaginezii trebuie alungati din Sicilia, pentru ca sunt dusmanii de moarte ai elenismului si, in consecinta, singurul om in stare sa duca la capat o asemenea lupta este el insusi. Dyonisios vrea sa transforme Sicilia intr-o insula greceasca si, pentru a-si pune in practica acest ideal, este gata sa inlature din cale orice obstacol. Ca sa detina controlul absolut asupra resurselor economice si militare ale cetatii sale, este gata sa-si puna in joc locul in istorie si sa fie stigmatizat de generatiile viitoare ca Tiran.     Ia nastere in felul acesta aventura unui om care a reusit sa stranga sub comanda sa cea mai mare armata a antichitatii, a inventat masini de razboi infricosatoare si invincibilele pentere, nave de lupta cu cinci randuri de cate cincizeci de vaslasi, a construit in numai cateva luni cele mai impunatoare fortificatii care fusesera vazute vreodata. Dar, in acelasi timp, aventura unui om care a fost dramaturg si barbat de stat, poet si iscusit diplomat, ramanand pentru toata viata devotat, cu gingasie si vigoare, amintirii unei prime iubiri nefericite pentru preafrumoasa Aretis.        A purtat cu cartaginezii cinci razboaie si a condus zeci de batalii, a fost ranit de patru ori, lovind fara crutare in dusmani si chiar in prieteni, pentru a fauri un stat care se intindea pana pe coasta de nord a Adriaticii.     Cine a fost Dyonisios? Monstrul nemilos si egocentric descris de cei care l-au hulit sau o personalitate atat de puternica incat starnea neliniste in jurul sau, o inteligenta vizionara sau un om dotat cu o vointa aproape supranaturala?     Istoricii l-au condamnat la fel ca pe toti tiranii, dar nu i-au putut contesta maretia. In viata si faptele sale, de erou si vizionar, exista momente tenebroase si fapte de un curaj extraordinar, umbre de nepatruns si straluciri ametitoare.     Era o poveste care astepta doar sa fie asternuta in paginile unei carti. Si nimeni n-o putea face mai bine decat Valerio Massimo Manfredi care, in acest roman le daruieste cititorilor sai un erou de neuitat, care alatura energiei homerice o luciditate machiavelica.  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tiranul
Cartea Tiranul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tiranul - MANFREDI Valerio Massimo Traducere: Radu Gadei" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Magul.  Romanul Lui Nostradamus -  Vol. Ii  Amagirea - EVANGELISTI Valerio, Trad. GADEI Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
EVANGELISTI Valerio, Trad. GADEI Radu
13,41 lei
Conjuratia sixtina - Philipp Vandenberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Philipp Vandenberg
42,75 lei
Etruscul - Mika Waltari Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Mika Waltari
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric