Tipatul lenesului

Tipatul lenesului - Sam Savage
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTipatul lenesului
  • Autor: Sam Savage
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza XXI
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1966-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 106 x 180
Comanda acum "Tipatul lenesului - Sam Savage" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Sam Savage este autorul bestsellerului Firmin, un fenomen editorial tradus in peste 30 de limbi.  

Tipatul lenesului este al doilea roman al lui Sam Savage, aparut in 2009, cu un protagonist al erei lui Nixon, a carui existenta avanseaza incet, dar sigur spre limita disperarii si a nebuniei. Andy Whittaker planuieste un festival literar de proportii monumentale in micul sau orasel; el este si unic editor al gazetei Soap, o revista literara ridiculizata de rivalii sai de la The Art News, infierati de Andy, care-i considera o clica de scriitori si pictori ultraconventionali. Sotia sa, Jolie, l-a parasit, mama sa isi da duhul intr-un azil, iar cladirile cu apartamente de inchiriat pe care le-a mostenit de la tatal sau au ajuns in paragina prin eforturile unor chiriasi de cosmar. Principala activitate a lui Andy pare sa fie scrisul: pune pe hirtie plingeri catre nevasta care l-a parasit, pretexte pentru a nu-si vizita mama, respingeri usturatoare ale unor texte literare ridicole primite in vederea publicarii, instiintari sarcastice in atentia chiriasilor sai, misive jalnice catre o femeie cu care a avut o relatie pasagera cu mult timp in urma si multe altele. Romanul la care lucreaza se transforma tot mai mult dintr-o parodie intentionata, intr-o insiruire de fantasme jalnice si dezlinate. Sentimentul propriei grandori, dar si autocompatimirea devin din ce in ce mai disperate, iar dincolo de efectele de suprafata de un comic si absurd dezlantuit, se intrevad toate frustrarile unui scriitor blazat si insingurat.    

?Scriitorilor, zgiriati-va pe ochi. Daca vreodata v-ati simtit tentati sa scoateti capul din micul vostru orasel de provincie si v-ati trimis poezelele sa fie publicate, daca ati cunoscut vreodata sunetul greu al plicurilor de raspuns care va dau peste bot sau daca visul nemuririi literare nu va da pace, cititi Tipatul lenesului. Nimic nu poate fi mai descurajant. ? ( Guardian)  

?Satira lui Sam Savage are calitatea rara de a fi in acelasi timp muscatoare si amuzanta.? ( The New York Times)    

?Andy Whittaker, protagonistul din Tipatul lenesului, este un scriitor disperat, depresiv si frustrat sexual. Cu greu putea alege Savage un personaj mai credibil care sa dea autenticitate cartii sale.? ( Kirkus Reviews)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tipatul lenesului
Cartea Tipatul lenesului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tipatul lenesului - Sam Savage" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Uitati Ca Ati Avut O Fiica - Sandra Gregory, Michael Tierney Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Sandra Gregory, Michael Tierney
22,41 lei
Viata dupa Billy - Olivia Goldsmith Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Olivia Goldsmith
37,99 lei
Mal di pietre - Milena Agus Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Milena Agus
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala