Teroare si liberalism

Teroare si liberalism - Paul Berman
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeroare si liberalism
  • Autor: Paul Berman
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Constelatii
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-669-147-0
  • An aparitie: 2005
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Teroare si liberalism - Paul Berman" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Atacurile din 11 septembrie au marcat declansarea razboiului impotriva terorismului, dar ele au deschis in acelasi timp o dezbatere asupra rolului primordial pe care democratiile liberale, precum cea pe care incercam si noi sa o construim, trebuie sa il joace in garantarea dreptului fundamental la libertate.
Intorc?ndu-se spre lumea musulmana, Paul Berman descopera aici cel mai nou model de totalitarism aflat in plina desfasurare. Teroare si liberalism analizeaza radacinile apusene ale principiilor totalitare pe care principalele figuri intelectuale ale islamului le-au importat si le-au adaptat, pentru a raspunde unei istorii stilizate a islamului. Ideea de teroare ca raspuns la orice forma de injustitie, manifestata in islamismul totalitar, isi gaseste un precursor intr-un cult irational al mortii la care au aderat ?miscarile politice de masa patologice?, intre care se incadreaza si nazismul sau stalinismul. Intr-o chemare intelectuala la arme, Paul Berman sustine necesitatea unei pozitii ferme a democratiilor liberale impotriva inamicilor modernitatii si in principal a terorismului, nu doar in planul actiunii, ci si al ideilor.

Critic politic si cultural, jurnalist si istoric, Paul Berman este un observator de marca al politicii externe americane. A fost MacArthur Fellow (1992-1996), New York Public Library Fellow (1999-2000) si Guggenheim Fellow (2002-2003), iar in prezent este membru al New York Institute for the Humanities din cadrul New York University si al World Policy Institute. Corespondentele sale jurnalistice din Nicaragua, Mexic, Republica Ceha, Franta, precum si alte tari au aparut in The New York Times Magazine, The New Yorker, The Village Voice etc. Articolele sale apar cu regularitate in The New York Times Magazine, The New York Times Book Review, The New Republic si Dissent Magazine. Dintre cartile sale mentionam The Passion of Joschka Fischer (2005) si A Tale of Two Utopias: The Political Journey of the Generation of 1968 (1996), precum si editarea a doua antologii, Blacks and Jews si Debating P.C.: The Controversy Over Political Correctness on College Campuses. Teroare si liberalism, publicata in 2003, a fost tradusa in noua limbi.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teroare si liberalism
Cartea Teroare si liberalism in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teroare si liberalism - Paul Berman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal de campanie - Adriana Saftoiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Adriana Saftoiu
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica