Teodoreanu Reloaded

Teodoreanu Reloaded - Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeodoreanu Reloaded
Comanda acum "Teodoreanu Reloaded - Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:

Situat la granita dintre istoria literara si istoria ideilor, acest volum nu este doar o revizitare a lui Ionel Teodoreanu, ci si cartografierea unei lumi apuse.

Recitindu-l pe Ionel Teodoreanu, am avut mereu in minte sensul ascuns pe care, contempland tablourile lui Poussin, Erwin Panofsky il redescoperea in miezul utopiei arcadice - Et in Arcadia ego -, si anume sensul unei fericiri prezente amenintate de moarte acolo unde exista toate semnele nostalgiei, ale reproiectarii fericirii in trecut si printr-o particulara soteriologie, in universul cartii. Medelenismul arcadic al lui Teodoreanu l-am citit prin confruntarea cu antimedelenismul lumii care-l inconjoara, iar tensiunea creatoare care rezulta de aici construieste nu numai personaje memorabile, o modernitate spectrala, ci si inefabilul unei sensibilitati inserate in contextul crepuscular al unei Moldove ce se duce si ne seduce . ( Angelo Mitchievici )

Volumul de fata este o provocare critica si una biografica. Explorarea textelor lui Ionel Teodoreanu a fost, simultan, si o explorare a propriei mele vieti: despartire intarziata de adolescenta, cartea reprezinta omagiul discret, adus sensibilitatii unei lumi care a fost. Situat la granita dintre istoria literara si istoria ideilor, textul este si o forma nostalgica de asumare a unei crepusculare identitati moldovenesti. (Ioan Stanomir)

 

 

 



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teodoreanu Reloaded
Cartea Teodoreanu Reloaded in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teodoreanu Reloaded - Angelo Mitchievici, Ioan Stanomir" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Varietati conexe - Liviu Ornea Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Liviu Ornea
20,90 lei
Sau nu - Suzan Mehmet Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Suzan Mehmet
8,00 lei
Ciorba de burta - Valentin Protopopescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Valentin Protopopescu
14,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri