Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi

Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi - Hajo Banzhaf
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi
Comanda acum "Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi - Hajo Banzhaf" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Oamenilor le plac profetiile. Din cele mai vechi timpuri, ei incearca sa talmaceasca raspunsurile tainice ale oracolului, pentru a afla ce le aduce ceasul si ce le rezerva viitorul. Oracole exista in toate culturile, in diferite sisteme si forme. Din multe oracole au derivat jocuri, toate avand un element comun, si anume rezultatul imprevizibil, supus intamplarii. Tocmai in aceasta consta farmecul jocurilor de noroc si suspansul oferit de oracolele cu zaruri, monede sau carti.

  Originile cartilor de Tarot raman deocamdata un mister. Exista numeroase povesti si legende secrete care se disputa in privinta provenientei Arcanelor. Unii sunt de parere ca acestea ar proveni din India sau Egipt, altii presupun ca ar veni din Maroc, multi inclinand ca tiganii ar fi adus acest joc in Europa. Nu exista insa dovezi sau urme concrete.

  Cele mai vechi Arcane cunoscute, care corespund conceptiei si structurii cartilor de Tarot actuale, provin de la inceputul secolului al XV-lea. Este vorba despre niste carti deosebit de frumoase, realizate manual pentru Ducele de Mailand si denumite, dupa numele acestuia, Tarot Visconti-Sforza , desi pe vremea aceea termenul de Tarot nu era cunoscut inca. Arcanele au fost numite simplu I Trionfi sau Jocul Asilor . Abia 100 de ani mai tarziu s-a impus termenul italienesc Tarocco, de la care s-au format cuvantul german Tarock si Tarot la francezi, care desemneaza astazi oracolul Arcanelor. In unele regiuni, se mai folosesc si in ziua de astazi. De unde provine insa numele de Tarot si ce insemna acesta initial, nu se stie. Nu se stie nici cum si in ce scop se foloseau cartile. Exista multe elemente care ne indeamna sa credem ca erau folosite exclusiv pentru joc si ca partea ezoterica, potentialul oracolului de a raspunde la intrebari, a fost descoperita abia in secolul al XVIII-lea de catre Antoine Court Gebelin.

  De atunci incoace, interesul pentru Tarot a crescut continuu, luand nastere diferite forme si variatii. Forma clasica este considerata Tarotul de Marsilia , de la acesta derivand multe alte forme. Numele acestora se datoreaza faptului ca au aparut initial in orasul omonim. Intre timp s-au impus si alte reprezentari ale Tarotului, mai ales renumitele Arcane ale lui Arthur Edward Waite si Pamela Colman Smith, aparute in anii 1909-1910 la editura William Rider and Sun, si cunoscute astazi sub numele de Rider-Waite.

 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi
Cartea Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tarotul - Un strop de intelepciune in fiecare zi - Hajo Banzhaf" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Vechi Misterii si Evolutia Sociala - Bernard Lievegoed Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Bernard Lievegoed
19,95 lei
Sarbatori crestine vol. I-II - Friedrich Benesch Urmatoarea carte recomandata din categoria Astrologie/Esoteric
Friedrich Benesch
56,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Astrologie/EsotericCarti recomandate din categoria Astrologie/Esoteric