Summa theologica. Volumul I

Summa theologica. Volumul I - Toma din Aquino
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSumma theologica. Volumul I
  • Autor: Toma din Aquino
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-1370-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 970
  • Format carte: 160 x 235 mm
Comanda acum "Summa theologica. Volumul I - Toma din Aquino" de pe libraria ishop la pretul de 80,75 lei
Descriere carte:
Prima traducere integrala in limba romana 
 
Toma din Aquino a ilustrat in cea mai importanta opera a sa, Summa theologica , spectacolul unei vieti intelectuale magnifice, care a reunit teologia si filosofia intr-un efort de intelegere a Creatorului si a ordinii creatiei. Alaturind sursele grecesti si arabe ale filosofiei celor iudaice si patristice ale crestinismului, el a realizat o sinteza a carierei sale intelectuale. Expresie vie atit a solutiilor pe care gindirea scolastica le-a dat problemelor ce izvorau din sursele mentionate, cit si a tensiunilor in urma carora s-a nascut modernitatea europeana. Summa theologica poate fi inteleasa doar prin prisma circumstantelor in care a aparut, fiind un dialog al ideilor vehiculate de dominicani, franciscani si seculari in mediul intelectual de la Universitatea din Paris a secolului al XIII-lea. Acest volum cuprinde integral prima parte a operei, dedicata chestiunilor de teologie speculativa, angelologie, antropologie si filosofie politica, urmind ca in celelalte trei volume sa intilnim chestiuni de teologie morala, filosofia dreptului si teologia sacramentelor.

Traducere de Alexander Baumgarten (coord.), Cristian Bejan, Andrei Bereschi, Gabriel Chindea, Marcela Ciortea, Emanuel Grosu, Laura Maftei, Mihai Maga, Adrian Muraru, Laura-Maria Popoviciu, Vasile Rus, Delia  Savinescu, Wilhelm Tauwinkl. Prefata de Adriano Oliva, O.P. Lamuriri preliminare de Alexander Baumgarten.   

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Summa theologica. Volumul I
Cartea Summa theologica. Volumul I in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Summa theologica. Volumul I - Toma din Aquino" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Noul Crestinism - Claude-henri, Conte De Saint-simon Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Claude-henri, Conte De Saint-simon
4,36 lei
Intreita Taina a Mariei - Emil Bock Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Emil Bock
11,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie