Statistica pentru economisti

Statistica pentru economisti - Elena Maria Biji , Eugenia Lilea , Elisabeta Rosca , Mihaela Vatui
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStatistica pentru economisti
Comanda acum "Statistica pentru economisti - Elena Maria Biji , Eugenia Lilea , Elisabeta Rosca , Mihaela Vatui" de pe libraria ishop la pretul de 83,60 lei
Descriere carte:
Lucrarea se adreseaza, mai ales, studentilor din invatamantul superior economic, dar prin tematica abordata ea constituie un material bibliografic util si studentilor de la alte specializari, ca si tuturor economistilor care sunt interesati in cunoasterea si utilizarea curenta, cu discernamant a metodelor statistice, a metodologiilor de elaborare a indicatorilor in statistica micro si macroeconomica. 

Cea mai mare parte a lucrarii se constituie din teoria generala a statisticii social-economice, care include descrierea etapelor unei cercetari statistice si prezentarea metodelor de culegere, prelucrare, analiza si interpretare a rezultatelor. Un spatiu mai restrans s-a alocat elementelor de statistica macroeconomica, statisticii relatiilor economice internationale si comparatiilor internationale, teme clar si concis elaborate, lucrarea devenind mai mult decat un suport al cursului de Statistica" predat studentilor, conturandu-se ca un material de baza in cercetarea stiintifica studenteasca si pentru elaborarea lucrarilor de licenta, disertatie etc. De aceea, uneori, am considerat necesar sa dezvoltam unele capitole, oferind o tematica mai bogata, un limbaj specific, mai multe variante de calcul si interpretare analitica si sintetica, ipoteze si metode de verificare a acestora si, nu in ultimul rand, acestea toate sa le introducem in modul de gandire statistica. 

Autorii considera ca analiza statistica trebuie sa fie prezenta in toate etapele cercetarii, de la realizarea culegerii datelor, pana la obtinerea si interpretarea rezultatelor finale. De aceea, in lucrare s-a avut in vedere ca in statistica trebuie studiate atat latura cantitativ-numerica, cat si cea calitativa a fenomenelor, legata de structura si mutatiile de structura, de factorii de influenta si consecintele actiunii acestora pentru dezvoltarea de ansamblu a fenomenelor studiate.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Statistica pentru economisti
Cartea Statistica pentru economisti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Statistica pentru economisti - Elena Maria Biji , Eugenia Lilea , Elisabeta Rosca , Mihaela Vatui" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Proiectarea statistica a experimentelor - Viorel Gh. Voda , Alexandru Isaic-Maniu Urmatoarea carte recomandata din categoria Statistica
Viorel Gh. Voda , Alexandru Isaic-Maniu
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
StatisticaCarti recomandate din categoria Statistica