Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994)

Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994) - Stanley Hoffmann
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSisiful european. Studii despre Europa (1964 1994)
Comanda acum "Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994) - Stanley Hoffmann" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Aceasta colectie de eseuri aduna fragmente scrise intr-un interval de 30 de ani, intre 1964 si 1994. Ea dezbate evolutia si dificultatile integrarii europene. La inceput, a fost Comunitatea Economica Europeana (CEE), mai tirziu, Comunitatea Europeana (CE); acum este Uniunea Europeana (UE). S-a marit de la sase tari membre la inceput la cele doisprezece din prezent, iar daca cele patru candidate nou admise isi conving electoratul sa aprobe aderarea, Uniunea Europeana va avea in curind saisprezece membri - si perspectiva unor noi aderari: tari care au facut parte din blocul sovietic de odinioara bat la usa. Am reunit aceste eseuri in primul rind din cauza convingerii mele ca multe dintre problemele cu care se confrunta astazi UE au chinuit-o inca de la inceputuri si nu au fost inca solutionate. Aceasta perpetuare a punctelor slabe si a obstacolelor m-a determinat sa incep aceasta culegere prin juxtapunerea celui mai vechi studiu, scris in 1964 - un studiu care a aparut ca urmare si ca reactie la perspectiva in ansamblu optimista asupra Europei, indusa de articolul din D?dalus intitulat "A New Europe?" (1963) - si a celui mai recent, care in mod explicit "reviziteaza" peisajul din 1964. Nu doar integrarea europeana manifesta ambiguitati, ezitari si esecuri constante de-a lungul acestei lungi perioade; cititorul va constata ca si preocuparile si accentele mele au ramas destul de consecvente.

Desi aceste eseuri tind sa se concentreze asupra esecurilor, dilemelor si a limitarilor recurente, ele nu ignora progresul pe care il face unitatea europeana. Istoria sa a fost marcata de perioade de expansiune atit geografica cit si in sfera functionala, iar perioadele de pesimism si acalmie - cu exceptia domeniului monetar - rareori au dus la regresie. Imaginea lui Sisif este folosita doar pentru a sugera ca forma de astazi a UE este destul de diferita de visul supranational al fondatorilor sai si ca fiecare salt inainte aduce, odata cu problemele lui, semnale de atentionare asupra neajunsurilor. Profetii colapsului au fost contrazisi de numeroase ori. Uniunea Europeana este acum o parte necesara si permanenta a peisajului politic european si prin urmare un actor subtil, desi deseori nesigur, in problemele internationale. Daca idealistii integrarii au ignorat adesea dificultatile, realistii au tins sa neglijeze realitatea UE. Uneori, pe scena pe care statele isi executa periculosul balet apare ceva nou.

Stanley Hoffmann a fost C. Douglas Dillon Professor de civilizatie a Frantei la Harvard University, unde preda din 1955, anul sosirii sale in Statele Unite. A fost numit primul Paul and Catherine Buttenwieser University Professor la Harvard. A fost directorul Centrului de Studii Europene la Harvard, intre 1969 si 1995. Actualmente, este copresedinte al French Study Group.
S-a nascut la Viena in 1928, a trait si a studiat in Franta intre 1929 si 1955. A urmat l'Institut d'Etudes Politiques si Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales la Paris.
Activitatea sa cuprinde un numar impresionant de studii si de lucrari individuale si colective, printre care: Contemporary Theory in International Relations (1960), The State of War (1965), Decline or Renewal? France Since the 1930s (1974), Dead Ends (1983). A fost coautor si coordonator al lucrarilor The New European Community (1991), After the Cold War (1993). A contribuit cu doua capitole autobiografice la cartea de eseuri publicata in cinstea sa si coordonata de Linda Miller si Michael J. Smith, Ideas and Ideals (1993).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994)
Cartea Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sisiful european. Studii despre Europa (1964 1994) - Stanley Hoffmann" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cum se consolideaza democratia - Larry Diamond, Yun-han Chu, Marc F. Plattner, Hung-mao Tien Urmatoarea carte recomandata din categoria Globalizare
Larry Diamond, Yun-han Chu, Marc F. P...
22,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GlobalizareCarti recomandate din categoria Globalizare