Sfarsitul economiei iluziei

Sfarsitul economiei iluziei - Liviu Voinea
Pret: 47,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSfarsitul economiei iluziei
  • Autor: Liviu Voinea
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Co-lectia de economie
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-1931-20-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 184
  • Format carte: 14.5 x 20.5 cm
Comanda acum "Sfarsitul economiei iluziei - Liviu Voinea" de pe libraria ishop la pretul de 47,00 lei
Descriere carte:

Scrisa dintr-o perspectiva heterodoxa, opusa fundamentalismului de piata, Sfarsitul economiei iluziei are doua teze principale, argumentate cu discernamant si bazate pe studii si rapoarte pertinente: natura interna a crizei din Romania anului 2009 si miturile care dirijeaza mersul economiei romanesti. Aceste doua teze merg mana in mana, iar desfasurarea lor urmeaza cele doua directii anuntate in subtitlu: criza si anticriza. Descoperiti in carte ce este economia iluziei si care sunt miturile economiei romanesti.

Liviu Voinea are o abordare si pentru solutiile de iesire din criza: cresterea ocuparii fortei de munca, impreuna cu o reforma fiscala axata pe principiul solidaritatii si pe functia de stabilizator automat a preturilor si profiturilor.

In general, cartile despre criza se scriu dupa ce criza a trecut. Liviu Voinea si-a asumat un risc prin aceasta carte, publicata in plina criza economica in Romania. Aceasta este cu siguranta o carte provocatoare, care nu va poate lasa indiferenti.

"Liviu Voinea a scris o carte care merita sa fie citita. El plaseaza originea dificultatilor economice actuale din Romania in perimetrul unui mix gresit de politici economice. Un mix care, in opinia lui, a stimulat consumul la timpul nepotrivit si a accentuat dezechilibrele criza internationala, afirma el, fiind numai un catalizator al celei interne."
Daniel Daianu

"Sunt afon in materie de economie si finante. Cu toate astea, inteleg (aproape) tot ce scrie dl Liviu Voinea. E meritul lui. Nu numai ca inteleg, dar ma descopar co-interesat. In plus, el are doua calitati din ce in ce mai rare: umor (adica facultatea de a deosebi intre ce trebuie luat in serios si ce nu) si calm (adica indemanarea de a descrie catastrofa fara panica). Liviu Voinea ar fi un excelent ministru de finante. Dar e un profesionist prea bun ca sa faca o cariera politica..."
Andrei Plesu



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sfarsitul economiei iluziei
Cartea Sfarsitul economiei iluziei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sfarsitul economiei iluziei - Liviu Voinea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pariul Proprietatii. Ghidul Investitiei Imobiliare Inteligente - Mircea Eduard Uzunov; Liviu Marcoci Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Mircea Eduard Uzunov; Liviu Marcoci
25,11 lei
Libertatea de a alege - O declaratie personala - Milton Friedman & Rose Friedman Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Milton Friedman & Rose Friedman
71,00 lei
Introducere in studiul analizei tehnice - Colectia Reuters Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Colectia Reuters
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie