Semne langa drum

Semne langa drum - Ivo Andric
Pret: 26,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSemne langa drum
Comanda acum "Semne langa drum - Ivo Andric" de pe libraria ishop la pretul de 26,60 lei
Descriere carte:
?Doamne, nu lasa ca inima noastra sa ramana pustie, ci fa - pentru ca totul atarna de voia Ta - ca intruna sa dorim si sa speram, iar ceea ce dorim sa fie bun si temeinic, iar speranta sa nu ne fie desarta. Fa ca obiectul dorintelor noastre sa fie mai inalt si mai frumos decat viata noastra, iar noi sa nu tradam nicicand nadejdea de mai bine din pricina unor infaptuiri efemere si amagitoare, care ne ascund zarea si ne promit mincinos odihna. Fa-ne sa urmam drumul drept, cu vremelnice poticniri, dar cu tihna si glorie la capatul lui. Si da-ne intelepciune si curaj, de vreme ce ne dai ispite. Si oriincotro am merge si am rataci, nu ingadui ca la sfarsit sa ramanem in afara atotcuprinzatoarei Tale armonii, caci asta ne dorim in fiece clipa, in fiece loc, cu fiecare particica a fiintei noastre.?
Ivo Andric (1892-1975) s-a nascut in orasul Travnik din Bosnia-Hertegovina, pe atunci parte a Imperiului Habsburgic. Dupa copilaria petrecuta la Visegrad, urmeaza liceul la Sarajevo, apoi face studii de litere si filosofie la Zagreb, Viena, Cracovia si Graz. In 1924 obtine, la Graz, doctoratul in filosofie, cu o teza despre viata spirituala a Bosniei in perioada dominatiei otomane. La inceputul Primului Razboi Mondial este mai intai arestat de autoritatile habsburgice, iar apoi, pana la sfarsitul razboiului, consemnat cu domiciliu fortat in manastiri catolice din Bosnia. Incepand din anii 1920 lucreaza in serviciul diplomatic al tarii sale, inclusiv, timp de peste un an, la legatia din Bucuresti. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa ce demisioneaza, in aprilie 1941, din postul de ambasador la Berlin, traieste retras la Belgrad, refuzand orice manifestare publica, inclusiv ca scriitor.

In literatura debuteaza in tinerete ca poet, iar la inceputul anilor 1920 publica doua carti de proza lirica ? Nelinisti si Ex Ponto. In perioada interbelica se face remarcat prin volume de proza scurta si de eseuri, iar in 1945 ii apar trei romane, elaborate in anii razboiului ? Podul de pe Drina, Cronica din Travnik si Domnisoara. In acelasi an este ales presedinte al Uniunii Scriitorilor din Iugoslavia. In 1961 i se decerneaza premiul Nobel pentru literatura.

Scrierile i-au fost traduse si publicate in numeroase limbi, de pe toate continentele. In romaneste i-au aparut pana in prezent primele doua romane citate mai sus si un volum de proze scurte intitulat Povestea cu elefantul vizirului, iar, in volum separat, nuvela de mai mare intindere Curtea blestemata.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Semne langa drum
Cartea Semne langa drum in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Semne langa drum - Ivo Andric" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pamintul de sub talpile ei - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
30,87 lei
La cumparaturi in rochie de mireasa - Sophie Kinsella Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Sophie Kinsella
26,12 lei
Orasul si cainii - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
33,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala