Sectantii

Sectantii - Iuri Mamleev
Pret: 22,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSectantii
Comanda acum "Sectantii - Iuri Mamleev" de pe libraria ishop la pretul de 22,80 lei
Descriere carte:
Scris si circulat in samizdat la sfarsitul anilor ?60 si publicat pentru prima oara la New York in anii ?80, Sectantii este cea mai cunoscuta scriere a lui Iuri Mamleev, o carte-totem care i-a consolidat reputatia de scriitor metafizic ?negru? si de continuator al traditiei lui Andrei Platonov in literatura rusa.
Inspirat de ideile cercului Iujin si ale grupului de artisti Lianozovo ? grupari underground ale intelighentiei ruse din epoca Hrusciov ?, Sectantii ?contine cosmarul lumii intregi... [fiind] creat intr-o situatie de disperare, cand se parea ca toate sperantele s-au naruit, inclusiv credinta in Dumnezeu? (Mamleev).

Infernul a coborat pe pamant si l-a populat cu un criminal in serie diabolic si cadavre risipite pe intinsul Rusiei, cu mistici, ocultisti perversi si fanatici in ale filozofiei ? creaturi damnate, demne de penelul lui Bosch sau Goya, ce experimenteaza in cautarile lor spirituale acele limite neingaduite omului, zonele de dincolo de moarte in care ratiunea devine neputincioasa. Sectantii se afla pe taramul patologicului fara ca macar sa o banuiasca, sondand un teritoriu marcat de sinistru, macabru si morbid, in care naratiunea se misca lenes, frisonant, intr-un perfect controlat delir imaginativ.

?Romanul sumbru si dement al lui Iuri Mamleev a revolutionat literatura rusa.?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sectantii
Cartea Sectantii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sectantii - Iuri Mamleev" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Orasul Nisipurilor - Marcel Brion Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Marcel Brion
19,00 lei
Pestera - Jose Saramago Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Saramago
40,80 lei
Febra stadioanelor - Nick Hornby Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Nick Hornby
18,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala