Scufundatorii din Delos

Scufundatorii din Delos - Bogdan Minca
Pret: 44,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScufundatorii din Delos
  • Autor: Bogdan Minca
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Academica
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-2776-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 500
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Scufundatorii din Delos - Bogdan Minca" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
"Scufundatori din Delos" sunt toti aceia care pot sa suporte pe cont propriu tensiunea diferentei dintre vechi si nou. Anaximandru, Heraclit, Parmenide - cu ei debuteaza gandirea occidentala, o gandire care, de la Hegel incoace, a tot cautat sa-si recastige inceputul, pentru a-si afla rostul si finalitatea. Acest travaliu marcheaza in mod funciar modernitatea, tocmai pentru ca ea s-a vrut dintotdeauna a fi ceva nou fata de Antici. O intrebare revine mereu: Cum sa ne situam fata de ce este cel mai vechi? Cum sa gandim un inceput atat de indepartat? Martin Heidegger, prin interpretarile sale la primii filozofi, ofera un raspuns radical: a gandi inceputul indepartat este, in fapt, sarcina cea mai apropiata, cea mai intima a gandirii; iar filozofia nu-si va gasi rostul printr-o distantare evolutiva de inceputul sau, ci tocmai printr-o recuperare hermeneutica a acestui inceput, prin explicitarea a ceea ce a fost gandit doar implicit si nesigur de cei trei presocratici: raportul omului cu fiinta, cu "a fi"-ul tuturor celor ce sunt.

Odata cu Platon, filozofia a uitat treptat de acest raport - intemeietor nu doar pentru filozofie, ci si pentru fiinta omului -, concentrindu-se doar pe cele ce sunt si pe atributele lor si, astfel, devenind ceea ce Heidegger a numit "metafizica apuseana". De aceea, revenirea la primul inceput al gindirii si explicitarea raportului omului cu "a fi"-ul este singura cale prin care ne putem dobandi propria noutate, inteleasa ca un "celalalt inceput". "Scufundatori din Delos" sunt toti aceia care patrund in jocul hermeneutic dintre cele doua inceputuri, aceia care pot sa suporte pe cont propriu tensiunea diferentei dintre vechi si nou.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scufundatorii din Delos
Cartea Scufundatorii din Delos in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scufundatorii din Delos - Bogdan Minca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
A fiinta sau a nu fiinta - John Penberthy Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
John Penberthy
11,40 lei
Retorica - Aristotel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Aristotel
22,78 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie