Sase feluri de a muri

Sase feluri de a muri - Marius Oprea
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSase feluri de a muri
Comanda acum "Sase feluri de a muri - Marius Oprea" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Acest nou volum evoca lupta inversunata a Securitatii in anihilarea manifestarilor libertatii de opinie in perioada comunista. Autorul isi depaseste rolul de simplu evocator al unor intimplari mai mult sau mai putin indepartate, devenind contemporan cu eroii sai, urmindu-i indeaproape si simtind alaturi de ei rasuflarea rece a mortii. Astfel, Mugur Calinescu, tinarul care a ?minjit? cu creta alba peretii Casei de Cultura a Sindicatelor din Botosani cu lozinci anticomuniste, cei cinci ?spioni? fara voie capturati in munti de Securitate si apoi executati, Vasile Cristurean, cel care si-a semnat condamnarea la moarte pentru ca a oferit adapost unui tinar ?dezertor? care a venit sa-si vada iubita care-i purta pruncul ? toti devin apropiati ai autorului si i se confeseaza de dincolo de mormint, multumindu-i ca nu le-a lasat memoria uitata in arhive: ?Am avut cea mai cruda moarte: cea despre care nu s-a putut vorbi, despre care se stie doar cite ceva si restul traieste in imaginatie. Adeverinte, formulare, adrese, tipizate. Toate stampilate. Cum va spuneam, Haina Mortii?.  

?Modul in care Marius Oprea practica istoria nu este incorsetat de ?chingile reci ale documentului?. Dimpotriva, documentul este sursa care da viata, dinamism si culoare scriiturii ? si, in consecinta, receptarii scrisului sau si emotiei inevitabile a cititorului. Documentul este cel care insufleteste, da chip si identitate evenimentelor si actorilor lor. Acolo unde un istoric traditional ar scrie fraze impersonale si ar produce statistici despre represiunea comunista el descopera, in nesfirsita banalitate a oceanului de procese-verbale pe care le cerceteaza neobosit, perla rara, diamantul brut, fragmentul de viata autentica in jurul caruia, ca un iscusit giuvaergiu, isi faureste textul.? (Zoe Petre)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sase feluri de a muri
Cartea Sase feluri de a muri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sase feluri de a muri - Marius Oprea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata Lui Carol Al Ii-lea - Bodea Gheorghe Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Bodea Gheorghe
7,63 lei
CARTEA CU FLEACURI - CIOCARLIE, Livius Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
CIOCARLIE, Livius
18,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica