STATELE LUMII CONTEMPORANE

STATELE LUMII CONTEMPORANE - Serban Dragomirescu, Radu Sageata
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSTATELE LUMII CONTEMPORANE
Comanda acum "STATELE LUMII CONTEMPORANE - Serban Dragomirescu, Radu Sageata" de pe libraria ishop la pretul de 56,90 lei
Descriere carte:
STATELE LUMII CONTEMPORANE isi propune sa evidentieze principalele caracteristici geografice, istorice si economico-sociale ale statelor lumii, in contextul profundelor mutatii care au loc in perioada contemporana.

Prima parte a lucrarii este consacrata unor aspecte teoretico-metodologice care privesc statul ca sistem geografic si social-politic, alcatuit din teritoriu si populatie, capitala ca nucleu politic al statului si granitele ca organism periferic al acestuia, tipurile de state si caracteristicile lor.

Lucrarea se continua cu o radiografie a tuturor entitatilor statale din lume la inceputul celui de-al doilea deceniu al mileniului trei, folosind indicatori semnificativi, compatibili, din cele mai recente surse statistice ONU, corelate cu lucrari similare, de prestigiu, din literatura internationala de profil.

Centrul de greutate il reprezinta monografiile regionale, alcatuite la nivelul fiecarui stat si structurate in patru sectiuni: date generale, cadrul natural, repere istorice si repere socioeconomice. Fiecare dintre cele 193 de state este precedat, in policromie, de cate o schita de harta si de simbolistica statului respectiv (drapel si stema).

Prin structura si volumul mare de informatii recente, lucrarea are o larga arie de adresabilitate, fiind utila atat specialistilor, elevilor, studentilor, cat si celor care calatoresc, publicului larg, interesat de cunoasterea modificarilor din lumea contemporana.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre STATELE LUMII CONTEMPORANE
Cartea STATELE LUMII CONTEMPORANE in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "STATELE LUMII CONTEMPORANE - Serban Dragomirescu, Radu Sageata" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istorie-Geografie. Sinteze pentru examenul de capacitate - Costel Rotundu, Iuliana Rotundu, Viorel Irimia Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Costel Rotundu, Iuliana Rotundu, Vior...
0,00 lei
Didactica Geografiei - Nicolae Ilinca Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Nicolae Ilinca
16,15 lei
Dictionar de geografie fizica - Mihai Ielenicz Urmatoarea carte recomandata din categoria Geografie
Mihai Ielenicz
16,62 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
GeografieCarti recomandate din categoria Geografie