Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape

Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape - Valeriu Anania
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape
Comanda acum "Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape - Valeriu Anania" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Volumul reuneste doua texte: ?Rotonda plopilor aprinsi?, in care autorul evoca diferite personalitati culturale pe care le-a cunoscut si de care a fost apropiat intr-o epoca sau alta a vietii, de la Tudor Arghezi si Gala Galaction la V. Voiculescu, Lucian Blaga sau Marin Preda, si ?De dincolo de ape?, ce include jurnalul american al autorului din decembrie 1969 pina in decembrie 1970. Acestora li se adauga pagini inedite de memorialistica.  

?Valeriu Anania nu este nicidecum tipul memorialistului egocentric, obsedat sa-i foloseasca pe ceilalti exclusiv pentru etalarile sale megalomane. Nu este, fireste, nici tipul salonard, al memoriei de cafenea ce aluvioneaza zvonuri si cancanuri... Inainte de a fi un tandru, subtil, generos, dar sagace observator al celui pe care si-a propus sa-l ?picteze?, el este un mester al ramei. Inainte de-a va lasa absorbiti de tablou, de fizionomiile, atitudinea, biografiile, scenele si personajele de epoca, priviti, va rog, cu atentie lucratura ramei. Nu doar miezul fiintei din portret, ci si pozitionarea pictorului fata de subiect, plus lucratura, calitatea incadrarii... Mina de parinte, mina de maestru!? (Dan C. Mihailescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape
Cartea Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rotonda plopilor aprinsi. De dincolo de ape - Valeriu Anania" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata unui om singur - Adrian Marino Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Adrian Marino
42,70 lei
Intriga fara iubire (Martha Bibescu) - Dumitru Hincu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Dumitru Hincu
9,32 lei
Despre Clovni: Dictatorul si Artistul - Norman Manea Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Norman Manea
23,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica