Romania 1866 - 1947

Romania 1866 - 1947 - Hitchins Keith
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRomania 1866 - 1947
Comanda acum "Romania 1866 - 1947 - Hitchins Keith" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Lipsa cartilor de istorie adevarata a Romaniei, mai exact a cartilor in care adevarul istoric sa nu fi fost ocolit sau distorsionat pentru a se conforma ideologiei comuniste, continua sa fie acuta. Asa stind lucrurile, substantialul volum al lui Keith Hitchins despre formarea natiunii romane moderne are toate sansele sa devina un manual amanuntit si credibil de istorie a perioadei 1866-1947(perioada monarhica). Mai mult, studiul lui Hitchins ofera romanilor o perspectiva exterioara in sensul bun al cuvintului- adica nepartinitoare, realista si integrativa- asupra istoriei lor nationale. In ochii specialistului american, procesul istoric prin care s-a constituit Romania moderna este un proces clasic, urmind indeaproape etapele de formare ale tuturor celorlalte state nationale din Europa. Hitchins a constructurat cronologic acest proces, dupa evenimentele sale politice capitale independenta, domnia Regelui Carol, primul razboi mondial, Romania Mare, doilea razboi mondial. Tendintele generale in evolutia economica si sociala, ca si modificarile perceptiei de sine a romanilor au fost analizate in afara strictelor departajari cronologice de mai sus. Ultimul capitol al cartii, trateaza scurta perioada august 1944-decembrie 1947, in care, sub puterea comunista, statul acesta a fost pur si simplu dezintegrat. Noua editie o imbogateste substantial pe cea din 1998, autorul adaugind doua capitole referitoare la cultura si miscarea de idei care anima societatea romaneasca in acest interval de timp, cu insistenta speciala asupra personalitatilor literare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Romania 1866 - 1947
Cartea Romania 1866 - 1947 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Romania 1866 - 1947 - Hitchins Keith" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Romania oranj - Marian Nazat Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Marian Nazat
37,99 lei
Securistii partidului. Serviciul de Cadre al PCR ca politie politica - Marius Oprea, Nicolae Videnie, Andreea Nastase, Stejarel Olaru, Ioana Cirstocea Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Marius Oprea, Nicolae Videnie, Andree...
15,11 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor