Ritualul primaverii

Ritualul primaverii  - Alejo Carpentier
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRitualul primaverii
Comanda acum "Ritualul primaverii  - Alejo Carpentier" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Scriitor, critic de arta, muzicolog si jurnalist cubanez, Alejo Carpentier (1904-1980) a fost un om universal, unul dintre cei mai valorosi intelectuali umanisti ai epocii sale. Intemeietor al literaturii latinoamericane moderne, Carpentier a devenit "marele clasic modern al Americii hispanice", cum il caracteriza Carlos Fuentes. Pentru romanele sale care inaugureaza realismul baroc din proza secolului XX - Ritualul primaverii, Recursul la metoda, Concert baroc -, a obtinut in anul 1978 cea mai importanta recompensa a literaturii de limba spaniola, Premiul "Miguel de Cervantes y Saavedra", si a fost nominalizat la Premiul Nobel. Purtand titlul cunoscutului balet al lui Igor Stravinski, romanul Ritualul primaverii reprezinta o ampla fresca istorica a secolului trecut, cu luptele sale pentru libertate, cu tulburarile sociale si politice (de la razboiul civil spaniol si pana la revolutia cubaneza), care isi pun amprenta pe vietile personajelor. "Barbati si femei cu destine modificate, transformate, revenite la punctul de plecare, depasite, cu sau fara consimtamantul lor, de Istoria veacului nostru - acestea sunt personajele romanului de fata, a caror asemanare cu modele perfect reale era inevitabila." (Alejo Carpentier)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ritualul primaverii
Cartea Ritualul primaverii  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ritualul primaverii - Alejo Carpentier" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Caietele lui don Rigoberto - Vargas Llosa Mario Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vargas Llosa Mario
22,50 lei
Nico, baiatul cu jumatate de creier - Antonio M. Battro Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Antonio M. Battro
9,12 lei
Ultima iubire a presedintelui - Andrei Kurkov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andrei Kurkov
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala