Ritornela foamei

Ritornela foamei - J. M. G. Le Clezio
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRitornela foamei
Comanda acum "Ritornela foamei - J. M. G. Le Clezio" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Impletind admirabil fictiunea cu autobiografia, Ritornela foamei (2008) reconstituie din frinturi de amintiri de o intensitate tulburatoare povestea vietii unei tinere parizience de origine mauritiana si atmosfera anilor dinaintea si din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Fara a se lasa prins in capcana unei cronici de epoca, Le Clezio isi concentreaza intreaga atentie asupra lui Ethel Brun ? imagine fidela a mamei scriitorului ?, dezvaluindu-i cu o uimitoare subtilitate sentimentele si aspiratiile, conturind personajele ce si-au lasat amprenta asupra personalitatii ei si mica societate burgheza, mediocra, care o inconjoara, minata de vesnice resentimente fata de straini si de evrei si indreptindu-se in mod iminent spre dezastru. Cu virtuozitatea unui maestru al cuvintelor, Le Clezio surprinde angoasa acestei adolescente sacrificate pe altarul familiei si al razboiului, foamea obsesiva dupa iluziile destramate ce insoteste fiecare moment al existentei sale ca o muzica discreta si staruitoare, o ritornela de o gravitate melancolica.

?Intensa, sumbra si luminoasa totodata, Ritornela foamei este cartea sfisietoare a unui fiu, Le Clezio, scrisa in amintirea unei fete care a fost fara voia ei o eroina, mama sa.? ( Lire )
?Le Clezio este un scriitor al inovatiei, al aventurii poetice, al extazului senzual, explorator al unei umanitati aflate dincolo de si sub civilizatia dominanta.? (din comunicatul Comitetului Nobel pentru Literatura, 2008)
?Sub pretextul povestii lui Ethel, adolescenta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Le Clezio se intoarce cu discretie si emotie asupra propriilor amintiri.? ( Le Monde des Livres )
?Scriitura mea e pretutindeni, nu are cum sa inceteze. E mai vasta decit foaia de hirtie care o cuprinde: scriu cu cele doua picioare cind merg, cu dintii cind maninc. Scriu cu intregul meu corp, cu trupurile femeilor, cu durerea, cu placerea, cu rasuflarea mea. Si, la rindul meu, sint tot timpul scris de catre lume, fara a ma putea impotrivi.? (J.M.G. Le Clezio)

Premiul Nobel pentru Literatura, 2008

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ritornela foamei
Cartea Ritornela foamei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ritornela foamei - J. M. G. Le Clezio" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anul mortii lui Ricardo Reis - Jose Saramago Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jose Saramago
42,70 lei
Casa Intilnirilor - Martin Amis Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Martin Amis
25,60 lei
Conditia umana - Andre Malraux Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Andre Malraux
23,74 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala