Ritmuri de imblinzit aricioaica

Ritmuri de imblinzit aricioaica - Doina Ioanid
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRitmuri de imblinzit aricioaica
Comanda acum "Ritmuri de imblinzit aricioaica - Doina Ioanid" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
?Cu Ritmuri de imblinzit aricioaica , poezia Doinei Ioanid dobindeste o intensitate a vibratiei poetice pe care volumele anterioare o lasau doar sa se intrevada. O poezie a destramarii si a singuratatii, cu atit mai tulburatoare cu cit autoarea nu recurge la ?podoabe". Lirismul se naste si creste din privirea necrutatoare, dar empatica aruncata asupra lumii din jur, din ritmul existentei si dintr-o profunda si emotionanta asumare a destinului." (Carmen Musat)  

Venita dinspre Cristian Popescu si suprarealistii francezi, dar si dinspre prozopoemele lui Rimbaud si Bacovia, poezia Doinei Ioanid a fost dintotdeauna un jurnal de stari interioare ale sensibilitatii repliate spre sine. Butonul intensitatii afective este dat insa acum la maximum, iar glacialitatea spectrala, retro a ?duducai de martipan" a lasat de mult locul vulnerabilitatii depresive si inadaptarii mature, visceralitatii revoltate si mizeriei agresive a cotidianului. Fantasma personala care bintuie secventele - sau diapozitivele - acestui nou volum este ?aricioaica", animal totemic al singuratatii retractile, ?tepoase" si interiorizate. O singuratate ai carei demoni sint imblinziti, totusi, de calitatea autoscopiei si de rafinamentul imaginarului decadent. Autoare prin excelenta imploziva, Doina Ioanid este una dintre cele mai substantiale, mai rezistente si mai pure voci ale poeziei romanesti din ultimul deceniu." (Paul Cernat)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ritmuri de imblinzit aricioaica
Cartea Ritmuri de imblinzit aricioaica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ritmuri de imblinzit aricioaica - Doina Ioanid" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ordalia.alte Boeme - Alexandru Pintescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Alexandru Pintescu
6,00 lei
Floarea de menghina - Svetlana Carstean Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Svetlana Carstean
18,95 lei
Muncile Lui Don Quijote - Pavel Dora Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Pavel Dora
2,18 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie