Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990>

Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990> - Apostol Stan
Pret: 30,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRevolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990>
  • Autor: Apostol Stan
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istoria timpului prezent
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-669-443-1
  • An aparitie: 2007
  • Numar de pagini: 368
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990> - Apostol Stan" de pe libraria ishop la pretul de 30,40 lei
Descriere carte:
Un text memorialistic scris de un istoric si acoperind perioada ultimelor doua decenii de regim comunist prezinta un intreit interes: cel al faptelor nemijlocit inregistrate, cel al evaluarii critice si acela al densitatii dramatice a timpului, care nu mai are rabdare.
Dupa o introducere-jurnal de calatorie in America tuturor libertatilor, calatorie menita parca sa pregateasca ochiul naratorului pentru o corecta perceptie asupra a ceea ce va sa se petreaca in tara ermetic inchisa din care vine, evenimentele incep aici sa se precipite: muncitorii de la Brasov se rascoala, Ceausescu refuza perestroika gorbaciovista, regimul lui se prabuseste.
Avem apoi o suita de tablouri atent decupate astfel incat descrierea sa se constituie simultan in analiza: amalgamul de disidenti si oameni vechi din guvernul provizoriu; masele din strada si teroristii, emanatii revolutiei si procesul Ceausestilor; renasterea partidelor istorice, constituirea societatii civile; Piata Universitatii si in final, mineriadele, ca expresie a esecului; nepretuita libertate triumfand intr-o Romanie insangerata.
Un text captivant in sine si o nepretuita sursa pentru viitoarele mari sinteze despre revolutia romana din decembrie 1989.

Doina Jela


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990>
Cartea Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990> in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Revolutia romana vazuta vazuta din strada <decembrie 1989 - iunie 1990> - Apostol Stan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Manipularea Creierelor - VICTORIAN Armen, Trad. STROIA Anastasia Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
VICTORIAN Armen, Trad. STROIA Anastasia
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie