Revolutia ca esec

Revolutia ca esec - Stelian Tanase (coordonator)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRevolutia ca esec
Comanda acum "Revolutia ca esec - Stelian Tanase (coordonator)" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
In Revolutia ca esec, studiu de analiza social-politica, se ocupa, pe fundalul evolutiei generale a tarilor desprinse din fostul bloc sovietic, de situatia Romaniei dupa decembrie 1989. In planul structurii sale sociale, Romania este astazi confruntata cu o schimbare a rolului si a ierarhiei claselor, ceea ce determina mutatii politice si economice. O forma mentis profund balcanica provoaca un esec al revolutiei in planurile cultural si social, dar nu mai putin in cel politic, unde, in virtutea aceleiasi vocatii orientale pentru autoritarism si autocratie, modernizarea si democratizarea sint doar aparente.

Cuprins: Inceputul ? Schita pentru un tablou al societatii romanesti ? Despre mase ? Ceremonii in decembrie ? Note despre clasa politica ? Mecanism cu repetitie ? Despre elite ? Din nou despre elite ? Violenta si compromisul ? Magna Charta ? Masa critica ? Burghezia tranzitiei ? Patroni si clienti ? Concluzii provizorii ? Trei culturi ? Mitul american ? Regimul politic si stabilitatea ? Yalta ? Dictatura proletariatului ?n versiuneromaneasca ? Puzzle din ?ntuneric ? Revolutia ca esec ? Lectia pasoptistilor ? Riscuri ?n Europa Centrala si de Rasarit ? Patru scenarii despre Romania

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Revolutia ca esec
Cartea Revolutia ca esec in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Revolutia ca esec - Stelian Tanase (coordonator)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tratat de dezinformare - Vladimir Volkoff Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Vladimir Volkoff
27,55 lei
Democratia ca proces - Adrian Miroiu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Adrian Miroiu
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica